Διάγγελμα Πούτιν: Οι περισσότεροι μαχητές της Wagner είναι πατριώτες

Διάγγελμα Πούτιν: Οι περισσότεροι μαχητές της Wagner είναι πατριώτες

Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε διάγγελμα προς τον Ρωσικό λαό, με αιχμή την ανταρσία του Πριγκόζιν.

Με εμφανή την προσπάθεια να στείλει μήνυμα ενότητας, τόνισε ότι «οι περισσότεροι από τους μαχητές της Wagner είναι πατριώτες» και ευχαρίστησε διοικητές και στρατιώτες της μισθοφορικής οργάνωσης καθώς αποφεύχθηκε το αιματοκύλισμα.

«Υπόσχομαι στους μαχητές της Wagner που επιθυμούν να πάνε στην Λευκορωσία, ότι θα τηρήσω την υπόσχεση μου», υπογράμμισε.

Τι θα γίνει με τον Πριγκόζιν;

Δύο 24ωρα μετά τη λήξη της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν και των μισθοφόρων του, ορισμένα άκρως πρακτικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Τι θα γίνει με τον ίδιο τον Πριγκόζιν; Θα του απαγγελθούν κατηγορίες από τη ρωσική δικαιοσύνη ή όχι; Θα οδηγηθεί στην «εξορία» στη Λευκορωσία ή κάπου αλλού; Θα έχει μαζί του, όπου πάει, και μισθοφόρους της Wagner; Θα συνεχίσει, άραγε, να υπάρχει η Wagner;

«Τα αντιφατικά μηνύματα που έρχονται από τη Μόσχα δείχνουν ότι βασικά ερωτήματα, σχετικά με το μέλλον του Πριγκόζιν και της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner, παραμένουν αναπάντητα», σχολιάζει χαρακτηριστικά σε ανάλυσή της η Wall Street Journal, εκφράζοντας προβληματισμό αναφορικά με το περιεχόμενο και το μέλλον της «ρωσικής εκεχειρίας».


«Δεν ήθελα να ανατρέψω τον Πούτιν»

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανάρτησε ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών στο οποίο υποστηρίζει ότι ο σκοπός της προέλασης των δυνάμεών του δεν ήταν να ανατραπεί ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, αλλά να αποφευχθεί η διάλυση της μισθοφορικής οργάνωσης.

«Η Wagner εκτελεί εργασίες σε όλο τον κόσμο. Αναμένετο να σταματήσει να υπάρχει από την 1η Ιουλίου 2023. Ολοι οι εργαζόμενοί μας αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση με το υπουργείο Αμυνας, μόνο το 1%-2% αποφάσισε να ενταχθεί στον ρωσικό στρατό», είπε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση στη Ρωσία παραμένει τεταμένη, δύο ημέρες μετά από την ανταρσία της Wagner, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία εκτίμηση για το πού βρίσκεται το αφεντικό της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Είναι σίγουρα ένα νέο πράγμα να βλέπεις την ηγεσία του Προέδρου Πούτιν να αμφισβητείται άμεσα. Είναι νέο πράγμα να βλέπεις τον Πριγκόζιν να αμφισβητεί ευθέως το σκεπτικό αυτού του πολέμου και να υποστηρίζει ότι ο πόλεμος βασίζεται σε ένα ψέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ