Politico: Επανήλθε στο προσκήνιο η υπόθεση των αποζημιώσεων συνεργατών της Εύας Καϊλή

Politico: Επανήλθε στο προσκήνιο η υπόθεση των αποζημιώσεων συνεργατών της Εύας Καϊλή

Το Politico επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση της Εύας Καϊλή σχετικά με τις αποζημιώσεις συνεργατών της.

Μάλιστα, η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας τόσο της κ. Καϊλή, όσο και της κ. Σπυράκη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Μαρία Σπυράκη απάντησε στο Politico ότι δεν έχει σχέση η υπόθεσή της με αυτήν της κ. Καϊλή.

Όπως αναφέρει η επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η κ. Καϊλή βρίσκεται υπό έρευνα για τρεις ύποπτες δραστηριότητες - αν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με την τοποθεσία και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της, αν πήρε μερίδιο από τις αποζημιώσεις τους για δήθεν επαγγελματικά ταξίδια και αν πήρε επίσης μίζα από τους μισθούς των συνεργατών της.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και σε αντίστοιχη έρευνα που διενεργήθηκε για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, χωρίς, ωστόσο, να αποδεικνύονται τα όσα ερευνήθηκαν από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές Αρχές.

Σύμφωνα με την έρευνα που ήδη είχε δημοσιευτεί, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φαίνεται ότι χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «περίπου 100.000 ευρώ».

Καθώς όλοι οι ύποπτοι για το Qatargate δεν κρατούνται πλέον και δεν υπάρχουν νέες συλλήψεις από τον Φεβρουάριο, η προσοχή στρέφεται τώρα στη νέα αυτή υπόθεση, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή τελεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από την Μεγάλη Παρασκευή και πλέον μάχεται για την αθωότητά της.

Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές που ανήκουν στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου θα συζητήσουν για την υπόθεση της Καϊλή και για πιθανή άρση της ασυλίας της, πίσω από κλειστές πόρτες για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη (25/4).

«Η τρέχουσα έρευνα αφορά ισχυρές υποψίες για επανειλημμένη απάτη και/ή άλλες σοβαρές παρατυπίες», επισήμανε η επικεφαλής εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Laura Kövesi για την επιστολή που είδε το Politico, η οποία εστάλη στο Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο και ζητούσε την άρση ασυλίας των Καϊλή και Σπυράκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS