Πόλεμος στην Ουκρανία - Πούτιν: Η Ρωσία θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος που «εξαπέλυσε η Δύση» στο Ντονμπάς

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πούτιν: Η Ρωσία θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος που «εξαπέλυσε η Δύση» στο Ντονμπάς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε απευθυνόμενος στη σύνοδο των BRICS, που διεξάγεται στη Νότια Αφρική, ότι η χώρα του επιθυμεί να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον οποίο, όπως υποστήριξε ο ίδιος, "εξαπέλυσαν η Δύση και οι δορυφόροι της".

«Η Ρωσία αποφάσισε να στηρίξει τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τον πολιτισμό τους, τις παραδόσεις τους, τη γλώσσα τους και το μέλλον τους. Οι ενέργειές μας στην Ουκρανία υπαγορεύονται από ένα μόνο πράγμα - να βάλουμε τέλος στον πόλεμο που εξαπέλυσαν η Δύση και οι δορυφόροι της στην Ουκρανία εναντίον των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς», είπε.

Ο Πούτιν απηύθυνε μήνυμα μέσω βιντεοσύνδεσης στη σύνοδο που διεξάγεται ως αύριο, Πέμπτη, στο Γιοχάνεσμπουργκ και επεσήμανε ότι το 2024, όταν η Μόσχα θα αναλάβει την προεδρία της ομάδας - στην οποία συμμετέχουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική - θα εργαστεί για την ενίσχυση του ρόλου των BRICS στον κόσμο.

Εξάλλου προανήγγειλε τη διεξαγωγή της επόμενης συνόδου των BRICS τον Οκτώβριο του 2024 στην πόλη Καζάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, εναντίον του οποίου έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δεν μετέβη στη Νότια Αφρική και η Ρωσία εκπροσωπείται από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ