Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία υπέκλεψε επικοινωνίες Ρώσων που συζητούν για τους φόνους στην Μπούτσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία υπέκλεψε επικοινωνίες Ρώσων που συζητούν για τους φόνους στην Μπούτσα

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών υπέκλεψε μηνύματα ασυρμάτου από ρωσικές στρατιωτικές πηγές, στα οποία γίνεται αναφορά σε φόνους αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, ανέφερε σήμερα το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η υπηρεσία παρουσίασε τα ευρήματά της στο κοινοβούλιο χθες, Τετάρτη. Το περιοδικό δεν αναφέρει πηγή για την πληροφορία αυτή. Σύμφωνα με το Der Spiegel, τα μηνύματα ασυρμάτου αντιστοιχούν σε γνωστούς θανάτους. Σε ένα απ' αυτά που υποκλάπηκαν, ένας στρατιώτης αναφέρει ότι πυροβόλησε κάποιον που έκανε ποδήλατο. Ένα πτώμα έχει φωτογραφιστεί να κείτεται δίπλα σε ένα ποδήλατο.

Το Spiegel προσθέτει ότι υπάρχουν επιπλέον ηχογραφήσεις, η φυσική προέλευση των οποίων είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί, πράγμα που σημαίνει, όπως αναφέρει, πως παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Το Κρεμλίνο δήλωσε προχθές, Τρίτη, ότι οι δυτικοί ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν πολίτες στην Μπούτσα είναι «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού και τη δικαιολόγηση νέων δυτικών κυρώσεων.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τα στοιχεία για εκτελέσεις αμάχων κυνικό τέχνασμα της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών της, για τους οποίους η Μόσχα λέει πως έχουν καταληφθεί από μεροληπτική αντιρωσική παράνοια.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Der Spiegel.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS