Η Πολωνία είναι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Η Πολωνία είναι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Η Πολωνία θα παραδώσει μια πρώτη παρτίδα τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα (16/3) ο πρόεδρος της χώρας, Αντρέι Ντούντα.

Εδώ και λίγα 24ωρα είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες η Πολωνία θα προβεί σε αυτή τη κίνηση, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα ο Ντούντα, αυξάνοντας ουσιαστικά την πίεση σε άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αναλάβουν παρόμοιες δεσμεύσεις.

Τα πρώτα τέσσερα μαχητικά θα φτάσουν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες, με την Πολωνία να γίνεται έτσι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη υπέρ του Κιέβου, ανταποκρινόμενη σε ένα πάγιο αίτημα της ουκρανικής ηγεσίας.

«Κυριολεκτικά εντός των επόμενων ημερών θα παραδώσουμε τέσσερα αεροσκάφη στην Ουκρανία σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Τα υπόλοιπα ετοιμάζονται, συντηρούνται», είπε ο Πολωνός πρόεδρος.

Η Πολωνία και η Σλοβακία, η οποία έχει επίσης δηλώσει ότι είναι έτοιμη να στείλει τα σοβιετικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, έχουν καλέσει και άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο ως μέρος ενός διεθνούς συνασπισμού. Η Ουκρανία διαθέτει ήδη τα δικά της MiG-29, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα είναι σε θέση να τα πετάξουν χωρίς πρόσθετη εκπαίδευση.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS