Ουκρανία - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Πούτιν δεν δείχνει διατεθειμένος για συμβιβασμούς»

Ουκρανία - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Πούτιν δεν δείχνει διατεθειμένος για συμβιβασμούς»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς, για να τεθεί τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία ετοιμάζονται για την πρώτες πρόσωπο με πρόσωπο ειρηνευτικές συνομιλίες έπειτα από διάστημα δύο και πλέον εβδομάδων.

«Όλα όσα έχω δει δείχνουν είναι ότι δεν είναι ο πρόθυμος να κάνει συμβιβασμούς σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο πρακτορείο Reuters ο αμερικανός αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό τον όρο της ανωνυμίας, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος σκιαγράφησε το περασμένο Σαββατοκύριακο έναν πιθανό τρόπο τερματισμού αυτής της κρίσης.


«Πιθανόν αύριο ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας στην Τουρκία», λέει το Κρεμλίνο

Στο μεταξύ νωρίτερα το Κρεμλίνο ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία στην Τουρκία είναι πιθανόν να ξεκινήσουν αύριο και είναι σημαντικό να διεξαχθούν τετ α τετ παρά την απουσία προόδου, μέχρι σήμερα.

Ακόμη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν κατά την διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, με την Αγκυρα να ελπίζει ότι μπορεί να οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Την είδηση επιβεβαίωσαν και οι Ουκρανοί, μέσω του Νταβίντ Αρακαμία, ο οποίος αποτελεί μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Κιέβου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι δεν έχει γίνει πρόοδος σχετικά με την προοπτική συνάντησης ανάμεσα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι μέχρι σήμερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Για την πιθανή συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι, μίλησε και ο Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος «ποτέ δεν τις αρνήθηκε, ωστόσο πρέπει να γίνει καλή προετοιμασία», ενώ συμπλήρωσε πως οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας θα επανεκκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ή αύριο. Μάλιστα, όπως είπε, αυτή τη φορά «το Κίεβο δεν μπορεί να αρκεστεί μονάχα στην παρουσία... Πρέπει να φύγει από το τραπέζι με κάποιο αποτέλεσμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ