Ο πιο διάσημος καταρράκτης της Κίνας γίνεται viral μετά το βίντεο που αποκαλύπτει σωλήνα στον βράχο

Ο πιο διάσημος καταρράκτης της Κίνας γίνεται viral μετά το βίντεο που αποκαλύπτει σωλήνα στον βράχο

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι του πάρκου αποφάσισαν να προσθέσουν μια «μικρή βελτίωση» στον ψηλότερο καταρράκτη της χώρας, αφού το viral βίντεο ενός πεζοπόρου αποκάλυψε ότι ο καταρράκτης ύψους 300 μέτρων που κόβει την ανάσα τροφοδοτείται στην πραγματικότητα από έναν μεγάλο σωλήνα ενσωματωμένο κρυφά στον βράχο.

«Αυτό για το πώς πέρασα όλες τις δυσκολίες για να φτάσω στην πηγή του καταρράκτη Yuntai μόνο για να δω έναν σωλήνα», γράφει ο χρήστης στη λεζάντα του βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια προβολές στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα Weibo και Douyin.

«Δεν περίμενα να συναντήσω τους πάντες με αυτόν τον τρόπο», ανάρτησαν στελέχη από το Yuntai Mountain Geopark – υιοθετώντας την περσόνα του καταρράκτη – στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την αποκάλυψη. «Ως εποχιακό τοπίο, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαι στην πιο όμορφη φόρμα μου κάθε φορά που έρχοσαι να με δεις», συνέχισε η ανάρτηση, καθώς οι υπεύθυνοι με αυτόν τον τρόπο παραδέχονται ότι οι αλλαγές έγιναν για να εξαπατήσουν τα εκατομμύρια των ετήσιων τουριστών και επισκεπτών του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO.

Η ανακάλυψη πυροδότησε συζήτηση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν χρήστη του Weibo να τάσσεται υπέρ των βελτιώσεων που γράφει: «Οι άνθρωποι θα απογοητεύονταν αν καταλήξουν να φτάσουν στο σημείο και να δουν πως δεν τρέχει νερό», σύμφωνα με το BBC .

Άλλοι κατηγόρησαν το πάρκο ότι «δεν σέβεται τη φυσική τάξη και δεν σέβεται τους τουρίστες» – και αμφισβήτησαν ακόμη και αν θα έπρεπε να διατηρήσει την ιδιότητά του ως ο Νο.1 καταρράκτης της χώρας, τον οποίο η Κίνα διαφημίζει ως τον ψηλότερο αδιάλειπτο καταρράκτη στη χώρα.

Η Κίνα έχει τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν τροποποιήσει με παρόμοιο τρόπο άλλους καταρράκτες που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένου του καταρράκτη Huangguoshu, ο οποίος έχει ενισχυθεί τεχνητά με νερό που εκτρέπεται από ένα κοντινό φράγμα από το 2006.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ