«Αυτός ο τύπος εκεί κάτω»: Ο Μπάιντεν ...ξέχασε το όνομα του πρωθυπουργού της Αυστραλίας

«Αυτός ο τύπος εκεί κάτω»: Ο Μπάιντεν ...ξέχασε το όνομα του πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Μπορεί το μελάνι στη στρατηγική συμφωνία ασφάλειας ΗΠΑ -Βρετανίας και Αυστραλάις να μην έχει ακόμη στεγνώσει, αλλά για τους Αυστραλούς βασικό θέμα συζήτησης είναι ότι ο Τζο Μπάιντεν… ξέχασε, όπως φάνηκε, το όνομα του πρωθυπουργού τους.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη νέα στρατιωτική συνεργασία "AUKUS" των ΗΠΑ με τη Βρετανία και την Αυστραλία, που περιλαμβάνει και το σχέδιο για να αποκτήσει η Αυστραλία στόλο πυρηνοκίνητων υποβρυχίων σε συνέντευξη Τύπου, ανάμεσα σε δύο οθόνες απ' όπου πρόβαλλαν τα πρόσωπα των συμμετεχόντων στην τηλεσύνοδο Μπόρις Τζόνσον και Σκοτ Μόρισον.
«Σ' ευχαριστώ, Μπόρις», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στον Βρετανό πρωθυπουργό. Και στη συνέχεια στράφηκε στην οθόνη, όπου εμφανιζόταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός και διστάζοντας για λίγο, είπε: «Και θέλω να ευχαριστήσω κι αυτόν τον τύπο εκεί κάτω [όρος που χρησιμοποιείται για το γεωγραφικό προσδιορισμό Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας]. Σε ευχαριστώ πολύ, φίλε. Το εκτιμώ, κύριε Πρωθυπουργέ».

Προφανώς αιφνιδιασμένος με την κίνηση του Μπάιντεν, ο Μόρισον έκανε το μόνο που μπορούσε: να γνέψει καταφατικά στον Αμερικανό πρόεδρο. Η αλήθεια είναι ότι λίγο αργότερα ο Μπάιντεν απευθύνθηκε στον Αυστραλό πρωθυπουργό με το όνομά του, κι ένας αξιωματούχους του Λευκού Οίκου επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες είχαν μιλήσει πρόσφατα, στις 2 Σεπτεμβρίου. Αλλά τα αυστραλινά ΜΜΕ πήραν φωτιά με το «λάθος» του Μπάιντεν, ενώ στο Τwitter άρχισε να κυκλοφορεί το hashtag #thatfelladownunder [αυτός ο τύπος εκεί κάτω].
Ο Μόρισον, ο πέμπτος πρωθυπουργός της Αυστραλίας την τελευταία οκταετία, αναμένεται στις ΗΠΑ εντός του μήνα για τη διάσκεψη "QUAD" με τους ηγέτες της Ινδίας και της Ιαπωνίας, που θα είναι και η πρώτη διά ζώσης συνάντησή του με τον Μπάιντεν υπό τις νυν ιδιότητές τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS