Κορωνοϊός -Ισραήλ: Αρον άρον εμβολιασμοί εφήβων μετά από ξέσπασμα του στελέχους Δέλτα

Κορωνοϊός -Ισραήλ: Αρον άρον εμβολιασμοί εφήβων μετά από ξέσπασμα του στελέχους Δέλτα

Ισραηλινός αξιωματούχος της υγείας κάλεσε σήμερα τους έφηβους 12 με 15 ετών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού επικαλούμενος νέα ξεσπάσματα της επιδημίας λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

Το Ισραήλ άνοιξε τον Μάιο τον εμβολιασμό και στους εφήβους. Τα κρούσματα της covid-19 έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, αν και ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει αρχίσει να επιπεδοποιείται με το 55% των 9,3 εκατομμυρίων του συνολικού να πληθυσμού να έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου, κάτι που σημαίνει ότι οι ενήλικες έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει να εμβολιάζονται.

Ωστόσο νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν σε δύο σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα, αυξάνοντας το ποσοστό θετικότητας από 0,1% σε 0,3% το Σάββατο και σε 0,6% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο αναμένεται να εκδώσει σύσταση προς τους εφήβους 12 με 15 ετών να εμβολιαστούν, ενώ μέχρι τώρα είχε αφήσει ελεύθερους τους γονείς να αποφασίσουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δήλωσε ο Ναχμάν Ας συντονιστής της εθνικής εκστρατείας διαχείρισης της πανδημίας. Πιστεύω ότι θα ήταν σίγουρα σωστό σε αυτή τη φάση, όταν βλέπουμε ένα ξέσπασμα του στελέχους Δέλτα στη χώρα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM του Τελ Αβίβ.

Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε υψηλότερους αριθμούς. Έχουμε δει αρκετά παιδιά να μολύνονται την τελευταία εβδομάδα, τόνισε. Εξάλλου Ισραηλινοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι εξετάζουν να επιβάλουν πρόστιμα στους γονείς τα μη εμβολιασμένα παιδιά των οποίων δεν παραμένουν σε καραντίνα μόλις επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό, όπως προβλέπεται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS