Οι Κινέζοι έκαναν το θαύμα τους -Έτοιμη η γέφυρα των 24 χλμ. που κόστισε 6 δισ. ευρώ

Οι Κινέζοι έκαναν το θαύμα τους -Έτοιμη η γέφυρα των 24 χλμ. που κόστισε 6 δισ. ευρώ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος προκειμένου να παραδοθεί σε χρήση, μετά από 8 χρόνια εργασιών, το νέο μεγάλο έργο της Κίνας.

Μία ακόμη υποδομή αναμένεται να προστεθεί σε λίγες μέρες στη λίστα με τα κατασκευαστικά «θαύματα» της Κίνας, διευκολύνοντας σε θεαματικό βαθμό τις μετακινήσεις των κατοίκων της.

Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση «Shenzhen-Zhongshan», και περιλαμβάνει γέφυρα συνολικού μήκους 24 χλμ. με 8 λωρίδες κυκλοφορίας, τεχνητά νησιά και ένα υποθαλάσσιο τούνελ, ενώ το συνολικό κόστος ανήλθε σε 6,7 δισ. ευρώ.

ShenzhenZhongshan Bridge 1

Μετά από περίπου 8 χρόνια κατασκευής το έργο θα εγκαινιαστεί την προσεχή Κυριακή 30 Ιουνίου, ενώ στις 3.00 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Η γέφυρα θα περνάει πάνω από το Δέλτα του Ποταμού των Μαργαριταριών, και όπως μαρτυράει η ονομασία της, θα ενώνει τις πόλεις Shenzhen και Zhongshan, μειώνοντας τον χρόνο μετάβασης από το ένα σημείο στο άλλο στα 30 λεπτά, από δύο ώρες σήμερα.

ShenzhenZhongshan Bridge

Προ ολίγων μηνών, κατά τις εργασίες υλοποίησης του έργου σημειώθηκε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς εντός μιας ημέρας ασφαλτοστρώθηκαν πάνω από 22.600 τ.μ. -έκταση που αντιστοιχεί σε 50 γήπεδα μπάσκετ.

Η γέφυρα Shenzhen-Zhongshan, μαζί με τη γειτονική της γέφυρα Hong Kong-Zhuhai-Macao αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου της Κίνας για τη μετατροπή της Ευρύτερης Περιοχής του Κόλπου- μίας από τις μεγαλύτερες και πιο πολυπληθείς αστικές περιοχές του πλανήτη- σε έναν οικονομικό και τεχνολογικό κόμβο αντίστοιχο του Σαν Φρανσίσκο, της Νέας Υόρκης ή του Τόκιο.

Η Ευρύτερη Περιοχή του Κόλπου απλώνεται σε 56.460 τετραγωνικά χιλιόμετρα, φιλοξενεί 68 εκατομμύρια ανθρώπους και περιλαμβάνει 11 πόλεις: το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και 9 ακόμη, συμπεριλαμβανομένης της Shenzhen των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στη Shenzhen, όπου κατοικούν πάνω από 12 εκατ. άνθρωποι στεγάζονται μεγάλου βεληνεκούς εταιρείες όπως η η DJI που κατασκευάζει drones και ο κολοσσός των social media Tencent, οι οποίες έχουν βοηθήσει την πόλη να αποκτήσει το παρατσούκλι «Silicon Valley της Κίνας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ