Βόρεια Κορέα: Τι συμβαίνει με τον Κιμ; Εμφανίστηκε αδυνατισμένος πυροδοτώντας νέες φήμες για την υγεία του [εικόνες]

Βόρεια Κορέα: Τι συμβαίνει με τον Κιμ; Εμφανίστηκε αδυνατισμένος πυροδοτώντας νέες φήμες για την υγεία του [εικόνες]

Νέες φήμες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν πυροδότησαν πρόσφατες φωτογραφίες που δείχνουν αρκετά αδυνατισμένο τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ, που κήρυξε πρόσφατα πόλεμο στην αργκό, τα τζιν και τις ξενόφερτες ταινίες για να εκριζώσει από τη Βόρεια Κορέα κάθε μορφή ξένης επιρροής, έδειχνε να έχει χάσει αρκετό βάρος στις φωτογραφίες που έδωσαν το περασμένο Σάββατο στη δημοσιότητα τα κρατικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

 

Από την πλευρά του ο ειδησεογραφικός ιστότοπος NK News, που εδρεύει στη Σεούλ και έχει πηγές στη Βόρεια Κορέα, ανέλυσε τις φωτογραφίες του Κιμ στην πρώτη μετά από έναν μήνα δημόσια εμφάνισή του σε συνεδρίαση του πολιτμπιρό του κυβερνώντος κόμματος στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και όπως επεσήμανε ο Κιμ φαίνεται να έχει χάσει «σημαντικό βάρος».

 

Το ίδιο μέσο δημοσίευσε μεγεθυμένες φωτογραφίες του 37χρονου, όπως πιστεύεται, Βορειοκορεάτη ηγέτη, που δείχνουν, όπως λέει, να έχει σφίξει το λουράκι στον καρπό του αγαπημένου του, αξίας χιλιάδων δολαρίων, ρολογιού του.

 

Οι φωτογραφίες, σημειώνει ο Guardian, φαίνονται να δείχνουν τον αριστερό καρπό του Κιμ αρκετά λεπτότερο σε σύγκριση με παρόμοιες φωτό του περασμένου Μαρτίου και του Νοεμβρίου του 2020. Ο μανιώδης καπνιστής Κιμ, ο πατέρας του οποίου, Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε πεθάνει τον Δεκέμβριο του 2011 από καρδιακή ανακοπή, όπως πιστεύεται, έχει αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, που αποδίδονται στο βάρος του, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής του. Οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες Πληροφοριών είχαν ενημερώσει πέρυσι τους βουλευτές της χώρας ότι κατά τη γνώμη τους ο Κιμ ζυγίζει 140 κιλά και από τα τέλη του 2011, που ανέλαβε την εξουσία, έπαιρνε κατά μέσο όρο έξι με επτά κιλά ετησίως. Άγνωστο παραμένει αν ο Κιμ αδυνάτισε λόγω κάποιας ασθένειας ή συνειδητής επιλογής του να χάσει βάρος. Αναλυτής είπε στο NK News ότι ίσως ο Κιμ αποφάσισε να αδυνατίσει για να βελτιώσει το ίματζ του στη Βόρεια Κορέα, που αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και μια οικονομική κρίση λόγω της δραματικής μείωσης του όγκου εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα στη διάρκεια της πανδημίας, λόγω φυσικών καταστροφών αλλά και των διεθνών κυρώσεων που επεβλήθησαν στην Πιονγιάνγκ για τις πυρηνικές και τις πυραυλικές της φιλοδοξίες.

Φήμες έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς για την κατάσταση της υγείας του Κιμ. Προ επταετίας είχε εξαφανιστεί για σχεδόν ενάμιση μήνα για να επανεμφανιστεί τελικά μ’ ένα μπαστούνι, με τις νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες να υποστηρίζουν ότι είχε κάνει επέμβαση αφαίρεσης κύστης από τον αστράγαλό του. Αλλά και την άνοιξη του 2020 η εξαφάνισή του από το προσκήνιο για τρεις εβδομάδες πυροδότησε φήμες ότι είχε ασθενήσει βαριά μετά από εγχείρηση καρδιάς και μάλιστα κάποια διεθνή ΜΜΕ άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει πεθάνει. Αλλά όταν τελικά επανεμφανίστηκε ο Κιμ, η θεωρία που επικράτησε ήταν ότι είχε απομονωθεί με την οικογένειά του προληπτικά λόγω της πανδημίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ