Κίεβο: Η τρίαινα της Ουκρανίας αντικατέστησε το σοβιετικό σφυροδρέπανο στο άγαλμα «Μητέρα Πατρίδα»

Κίεβο: Η τρίαινα της Ουκρανίας αντικατέστησε το σοβιετικό σφυροδρέπανο στο άγαλμα «Μητέρα Πατρίδα»

Η τοποθέτηση της ουκρανικής τρίαινας στο εμβληματικό σοβιετικό μνημείο στο Κίεβο της Ουκρανίας έρχεται να πάρει τη θέση του σφυροδρέπανου.

Μετά την ανακοίνωση για την αποκαθήλωση των σοβιετικών συμβόλων οι εργασίες συνέχισαν, για να αντικατασταθεί το σφυροδρέπανο, από το άγαλμα της «Μητέρας Πατρίδας», σοβιετικό μνημείο στο Κίεβο.

Νέο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και εικόνες επιβεβαιώνουν τη διαδικασία τοποθέτησης της ουκρανικής τρίαινας, επίσημο σύμβολο της χώρας.

Το μνημείο στο Κίεβο υποδέχεται την τρίαινα της Ουκρανίας

Οι εργάτες στο βίντεο φαίνεται να πραγματοποιούν εργασίες τοποθέτησης του ουκρανικού θυρεού. Οι εργασίες αντικατάστασης σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τις 24 Αυγούστου, με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, αλλά το νέο σύμβολο φαίνεται ότι έχει τοποθετηθεί.

Οι αρχές του Κιέβου αφαίρεσαν το έμβλημα του σφυροδρέπανου από το μνημείο της Μητέρας Πατρίδας στην πρωτεύουσα την περασμένη Τρίτη μετέδωσε η ουκρανική ραδιοτηλεόραση.

Το όνομα του μνημείου ήταν Μητέρα Πατρίδα, ένας όρος για την εθνική προσωποποίηση που χρησιμοποιήθηκε τόσο από τη Ρωσία όσο και από τη Σοβιετική Ένωση, καθώς προοριζόταν να συμβολίσει τη σοβιετική νίκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μαζί με άλλες μνημειακές κατασκευές σε όλη την ΕΣΣΔ (π.χ. Η Μητέρα Πατρίδα καλεί στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας).

H κατασκευή του πολεμικού μνημείου ξεκίνησε το 1979 και εγκαινιάστηκε το 1981 σε μια τελετή στην οποία παρέστη ο Γενικός Γραμματέας της Σοβιετικής Ένωσης Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ