Κηδεία Πρίγκιπα Φιλίππου: Συντετριμμένη η βασίλισσα Ελισάβετ

Κηδεία Πρίγκιπα Φιλίππου: Συντετριμμένη η βασίλισσα Ελισάβετ

Με την άφιξη της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε η πομπή που μεταφέρει το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου στην τελευταία του κατοικία.

Η βασίλισσα, εμφανώς συντετριμμένη, αναχώρησε από την Είσοδο του Μονάρχη με το αυτοκίνητο που είναι γνωστό ως State Bentley και έφτασε στο πίσω μέρος της πομπής.

Καθώς η πομπή και το αυτοκίνητο κατευθύνονται προς το παρεκκλήσι, τιμητικό άγημα πυροβολεί ανά λεπτό και θα ηχεί καμπάνα.
Η Bentley της βασίλισσας σταμάτησε στο παρεκκλήσι, όπου την υποδέχτηκε ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ Ντέιβιντ Κόνερ, και την συνόδευσε στο κάθισμά της.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου στις 9 Απριλίου.

YN 2021 04 17 18.17.38

Επικεφαλής της πομπής ο πρίγκιπας Κάρολος

Το «παρών» στην κηδεία δίνουν τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου, όπως και τα οχτώ εγγόνια τους, αλλά κανένα από τα δισέγγονα.

Τα μεγαλύτερα παιδιά του πρίγκιπα Φιλίππου βρίσκονται στην πρώτη ομάδα της πομπής και ακολουθούν τα αδέλφια τους.

Στην τρίτη σειρά είναι ο Δούκας του Σάσεξ και ο Δούκας του Κέμπριτζ και μεταξύ των δύο βασιλικών αδελφών είναι ο ξάδερφός τους, Πέτερ.

YN 2021 04 17 18.17.30

Καλυμμένο με τον ελληνικό σταυρό το φέρετρο

Το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου καλύπτεται από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα:

Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

YN 2021 04 17 18.18.56

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ