Κηδεία Μπερλουσκόνι: Πλήθος κόσμου και στεφάνων στην πλατεία Duomo στο Μιλάνο

Κηδεία Μπερλουσκόνι: Πλήθος κόσμου και στεφάνων στην πλατεία Duomo στο Μιλάνο

Δύο χιλιάδες άτομα βρίσκονται μέσα στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου και τουλάχιστον δεκαπέντε χιλιάδες στην πλατεία έξω από τον Duomo, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον επιχειρηματία και αμφιλεγόμενο πολιτικό που λάτρεψαν να μισούν οι Ιταλοί.

Η κηδεία του «Καβαλιέρε» θα γίνει στις 3 το μεσημέρι, τοπική ώρα, δημοσία δαπάνη, με στρατιωτικές τιμές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τον ιταλικό Τύπο, μετά την κηδεία, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Ήδη στον Duomo έχουν αρχίσει να καταφθάνουν δεκάδες στεφάνια, ενώ πλήθος κόσμου, υποστηρικτές της Forza Italia, καθώς και οπαδοί της Milan και της AC Monza, ομάδες των οποίων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε πρόεδρος, συγκεντρώνονται γύρω από την πλατεία του καθεδρικού ναού, προκειμένου να παρακολουθήσουν την κηδεία από γιγαντοοθόνες και να αποχαιρετήσουν τον «Presidente Silvio».

Λίγο πριν από την έναρξη της κηδείας, το φέρετρο θα τοποθετηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα στην είσοδο του ναού, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες που βρίσκονται στην πλατεία να αποχαιρετήσουν τον «Καβαλιέρε».

Η Μελόνι και ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα είναι μεταξύ εκείνων που πρόκειται να παραστούν στην κηδεία. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η πρέσβειρά μας στην Ιταλία Ελένη Σουρανή.

Σύμφωνα με το ANSA, από τους ξένους ηγέτες στην κηδεία θα παρευρεθούν ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ, ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ και ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ