Qatargate: Απελευθερώνεται και ο Ταραμπέλα με βραχιολάκι -Μόνο η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη

Qatargate: Απελευθερώνεται και ο Ταραμπέλα με βραχιολάκι -Μόνο η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη

Απελευθερώνεται με βραχιολάκι ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, όπως αποφάσισαν οι βελγικές αρχές.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Le Soir και επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπός του, ο ευρωβουλευτής θα μπορέσει να βγει από τη φυλακή και να επιστρέψει στο σπίτι του, υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση για την άμεση αποφυλάκιση του Μαρκ Ταραμπέλα. Παραμένει βέβαια στη διάθεση των ανακριτών και του δικαστή, αν χρειάζονται περαιτέρω πληροφορίες», ανέφερε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η πλευρά του Βέλγου ευρωβουλευτή. 

«Υπενθυμίζουμε πως ο Μαρκ Ταραμπέλα πάντοτε διακήρυσσε την αθωότητά του. Έλεγε επίσης πως δεν είχε τίποτα ως μομφή εναντίον του και πως δεν έλαβε ποτέ χρήματα ή οποιουδήποτε είδους δώρο ως αντάλλαγμα για τις θέσεις του (σ.σ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, Antoon Schotsaert, μιλώντας στο Belga.

Υπενθυμίζεται πως ο Ταραμπέλα είχε συλληφθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2023, δύο μήνες μετά τους άλλους κατηγορουμένους.

Μαζί με τον Ταραμπέλα, για την υπόθεση αυτή έχουν κατηγορηθεί, επίσης, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής και ιδρυτής της ΜΚΟ «Fight Impunity», η Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο σύντροφός της και πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς επίσης και οι λομπίστες Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα και Λούκα Βινσεντίνι, πρώην γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Ο Λούκα Βινσεντίνι αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος μετά την ανάκρισή του, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου αφέθηκε ελεύθερος και ο Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα.

Αντίστοιχα, ο θεωρούμενος «εγκέφαλος» της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι, είχε κερδίσει επίσης τη μετατροπή της κράτησης σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφο της Εύας Καϊλή και κοινοβουλευτικό βοηθό του Παντσέρι, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Παντσέρι δήλωσε «μετανοημένος» στις 17 Ιανουαρίου και δέχθηκε να συνεργαστεί ενεργά με τις Αρχές, παραδεχόμενος ότι έλαβε χρήματα από το Κατάρ για να ευνοήσει τη χώρα αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Μαρκ Ταραμπέλα, υποστηρίζοντας ότι του έδωσε ένα ποσό περίπου 140.000 ευρώ για τη «βοήθειά» του σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις.

Δημητρακόπουλος: Η απόφαση για τον Ταραμπέλα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και για την Καϊλή

Τα παραπάνω σημαίνουν πως η μόνη που παραμένει προφυλακισμένη για την υπόθεση Qatargate είναι η Εύα Καϊλή. Σχολιάζοντας την αποφυλάκιση Ταραμπέλα, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκτιμά ότι η απόφαση για να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Βέλγος ευρωβουλευτής μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, η ακρόαση της οποίας για το αίτημα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει θα λάβει χώρα τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS