«Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη», είπε Ιταλός ιερέας στο εκκλησίασμα και κρέμασε το ιερατικό του ένδυμα

«Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη», είπε Ιταλός ιερέας στο εκκλησίασμα και κρέμασε το ιερατικό του ένδυμα

«Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη»: με τα λόγια αυτά ο ντον Ρικάρντο Τσεκομπέλι, ιερέας της επισκοπής του Τόντι στην κεντρική Ιταλία ζήτησε από τον ανώτερό του στο τέλος της λειτουργίας να κρεμάσει το ιερατικό του ένδυμα.

«Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη, αν και δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να προδώσω τους όρκους που έχω δώσει. Θα δοκιμάσω να ζήσω αυτό τον έρωτα», είπε ο ντον Ρικάρντο στον προϊστάμενό του επίσκοπο Γκουαλτιέρο Σιτζισμόντι, μπροστά στους πιστούς που είχαν παρακολουθήσει την θεία λειτουργία της Κυριακής. Ο ιερέας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και ξεκίνησαν οι τυπικές διαδικασίες για να γίνει λαϊκός.

«Εκφράζω όλη μου την ευγνωμοσύνη στο ντον Ρικάρντο για τις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι σήμερα. Και πριν από οτιδήποτε άλλο του απευθύνω τις ειλικρινέστερες ευχές μου η επιλογή αυτή, που έγινε με πλήρη ελευθερία, όπως μου είπε ο ίδιος, να του εξασφαλίσει ειρήνη και γαλήνη», δήλωσε ο επίσκοπος.

Ο ντον Ρικάρντο εξήγησε ότι η επιλογή ήταν δύσκολη γι΄αυτόν που αγαπά και σέβεται την Εκκλησία. «Δεν μπορώ να συνεχίσω να είναι συνεπής, διαφανής και σωστός μαζί της, όπως υπήρξα μέχρι σήμερα», εξηγεί στην ανακοίνωση.

Οπως γράφει η Corriere della Sera όλος ο κόσμος το ήξερε σε αυτήν την κωμόπολη κοντά στην Περούτζια. «Κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι ο ντον Ρικάρντο εθεάθη με μία γυναίκα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS