Σάλος στο Ισραήλ με τις δηλώσεις υπουργού για χρήση πυρηνικών στη Γάζα -«Εκτός πραγματικότητας», απαντά ο Νετανιάχου

Σάλος στο Ισραήλ με τις δηλώσεις υπουργού για χρήση πυρηνικών στη Γάζα -«Εκτός πραγματικότητας», απαντά ο Νετανιάχου

Υπουργός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί «εναλλακτική επιλογή».

Ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων στο παλαιστινιακό έδαφος μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε στο πλαίσιο των δηλώσεών του αυτών εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν θα ριφθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή».

«Εκτός πραγματικότητας» οι δηλώσεις του υπουργού

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεωτέρας».

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

Η δηλώσεις του Ελιγιάχου βλάπτουν το Ισραήλ

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, από την πλευρά του, ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού. «Η παρουσία ριζοσπαστών στην κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο εμάς και τους στόχους του πολέμου, την ήττα της Χαμάς και την επιστροφή όλων των ομήρων», έγραψε ο Λαπίντ στο Χ, προσθέτοντας ότι ο Νετανιάχου «πρέπει να απολύσει τον Ελιγιάχου σήμερα το πρωί», μεταδίδει η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, ο ηγέτης του κόμματος Otzma Yehudit στο οποίο ανήκει ο Ελιγιάχου, δήλωσε ότι μίλησε με τον υπουργό, ο οποίος με τη σειρά του διευκρίνισε ότι μιλούσε «μεταφορικά».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ελιγιάχου «αβάσιμες», προσθέτοντας ότι είναι «καλό που αυτοί δεν είναι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Ισραήλ».

Ο προκάτοχος του Γκάλαντ, ο Μπένι Γκάτζ, είπε ότι οι δηλώσεις του Ελιγιάχου βλάπτουν το Ισραήλ και «προσθέτουν πόνο στις οικογένειες των ομήρων».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS