Μητσοτάκης - Νετανιάχου: Από 1η Αυγούστου στην Ελλάδα οι ισραηλινοί τουρίστες

Μητσοτάκης - Νετανιάχου: Από 1η Αυγούστου στην Ελλάδα οι ισραηλινοί τουρίστες

Το άνοιγμα του τουρισμού ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα που συζήτησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Στις κοινές δηλώσεις των δυο ηγετών, ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι πέρσι στην Ελλάδα έφτασαν 1,2 εκατ. ισραηλινοί τουρίστες, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τους ισραηλινούς που επισκέφθηκαν στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. «Όταν εγώ συνάντησα έναν προκάτοχό σας ο αριθμός ήταν περίπου 50.000», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και εξήγησε ότι η σημαντική αυτή αύξηση επισκεπτών αντανακλά το σεβασμό προς την Ελλάδα.

Ο κ. Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι Ελλάδα και Ισραήλ συζητούν για το άνοιγμα του τουρισμού και πως η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι η πρώτη προορισμός για τους ισραηλινούς τουρίστες φέτος. Είπε πως αν όλα πάνε καλά και το Ισραήλ είναι ικανοποιημένο με την πορεία της πανδημίας, θέτει ως στόχο την 1η Αυγούστου για το πλήρες άνοιγμα.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα ήδη από την 1η Ιουλίου θα υποδέχεται απευθείας πτήσεις σε όλους τους κύριους τουριστικούς της προορισμούς «και αν όλα πάνε καλά από 1η Αυγούστου θα φτάνουν οι ισραηλινοί στην Ελλάδα». Είπε επίσης ότι η σεζόν μπορεί να παραταθεί έως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των καλεσμένων της και έχει ενισχύσει σημαντικά τις δομές υγείας. Κύριο μέλημα τόνισε ο πρωθυπουργός είναι η υγεία και η ασφάλεια των τουριστών.

Οι τουρκικές ενέργειες είναι απειλή για την περιοχή

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι συζήτησε με τον ισραηλινό ομόλογο του για την επιθετικότητα της Τουρκίας  στην ανατολική Μεσόγειο και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Άγκυρα Στη Λιβύη. Οι τουρκικές ενέργειες, τόνισε είναι μια απειλή για την περιοχή, εμείς πάντοτε θα επιδιώκουμε την ειρήνη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ