Ισπανία: Τερμάτισε το «κοντέρ» της ακρίβειας στο ελαιόλαδο - Αντικλεπτικά συστήματα στα σούπερ μάρκετ

Ισπανία: Τερμάτισε το «κοντέρ» της ακρίβειας στο ελαιόλαδο - Αντικλεπτικά συστήματα στα σούπερ μάρκετ

«Χρύσο» πληρώνουν το ελαιόλαδο στην Ισπανία, με την τιμή του να ξεπερνά τα 10 ευρώ ανά λίτρο, με αποτέλεσμα τα περισσότερα σούπερ μάρκετ να βάζουν πλέον αντικλεπτικά συστήματα!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν και η Ισπανία είναι στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών παραγωγής ελαιόλαδου, καθώς παράγει το 40% με 55% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής, εντούτοις η τιμή του έχει εκτοξευθεί σε όλα τα σούπερ μάρκετ και η ακρίβεια κάνει τον κόσμο να «σφίγγεται» οικονομικά.

Ακομη, γίνονται απόπειρες κλοπής ελαιόλαδου και από μεγάλα ελαιοτριβεία, όπως πριν από έναν μήνα στην Κόρδοβα, σε ένα ελαιοτριβείο, απ' όπου έκλεψαν περίπου 60.000 λίτρα. Η τιμή του αποτιμάται γύρω στις 500.000 ευρώ και αυτό έγινε από δεξαμενές που υπήρχαν εκεί και το μετέφεραν με βυτία.

Αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία είναι ότι ενώ στην αρχή του χρόνου το λίτρο λάδι κόστιζε 6,91 ευρώ, ενώ η τιμή του Σετεμβρίου έχει φτάσει στα 10,34 ευρώ.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν σταμάτησε να βρέχει στην Ισπανία, αλλά η νότια Ισπανία υποφέρει ακόμα από ξηρασία και αυτήν τη στιγμή οι Ισπανοί πληρώνουν τόσο ακριβό λάδι εξαιτίας της τρίμηνης ανομβρίας την περασμένη άνοιξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ