Αλλαγή-σοκ: Ο Ιγκλέσιας των Podemos έκοψε την αλογοουρά του, μετά την αποχώρηση από την πολιτική [εικόνα]

Αλλαγή-σοκ: Ο Ιγκλέσιας των Podemos έκοψε την αλογοουρά του, μετά την αποχώρηση από την πολιτική [εικόνα]

Λίγες μέρες αφότου ο ηγέτης των Podemos προκάλεσε αίσθηση ανακοινώνοντας την απόφασή του να εγκαταλείψει την πολιτική, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας έκοψε και την εμβληματική του αλογοουρά.

Ο Ιγκλέσιας εγκατέλειψε την πολιτική μετά την ήττα των κομμάτων της Αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης στις 4 Μαϊου, στις οποίες ήταν ο ίδιος υποψήφιος, διαπιστώνοντας, όπως επεσήμανε, ότι δεν μπορούσε πλέον να είναι «χρήσιμος». Κι όπως κάθε σκληρή απόφαση, απαιτούσε κι αυτή μια αλλαγή εμφάνισης. Η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia δημοσίευσε χθες φωτογραφίες που δείχνουν τον Ιγκλέσιας με το νέο του look, με κοντά μαλλιά.

Αν το δει κανείς ψύχραιμα, μάλλον είναι παράξενο να προβάλλεται σε περίοπτη θέση σε εφημερίδες η κόμμωση ενός πολιτικού. Μόνον που εδώ μιλάμε για τον Ιγκλέσιας και την αλογοουρά του, που τον ξεχώριζε από τους άλλες ηγέτες στο ισπανικό πολιτικό τοπίο. Έμβλημα ρήξης με τις «δυνάμεις της συντήρησης» και το κατεστημένο, επαναστατικής διάθεσης και της ανόδου των Podemos, η αλογοουρά συνόδεψε τον Ιγκλέσιας στην πορεία του στην πολιτική ακόμη κι όταν όλα άλλαζαν γύρω του: από την τραυματική ρήξη με τα άλλα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος μέχρι τη σταδιακή δημοσκοπική καθίζηση και από τη σύντομη συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές από τη θέση του αντιπροέδρου μέχρι την αποχώρησή του από την κυβέρνηση για να θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης.

 

Όπως αναφέρει η La Vanguardia η πιθανότητα να αποχωριστεί ο Ιγκλέσιας την αλογοουρά του είχε συζητηθεί στους Podemos στις εκλογές του 2014 και του 2015, αλλά και όταν εντάχθηκαν στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά ήταν τόσο χαρακτηριστική, που εκείνος αποφάσισε να την κρατήσει. Τον περασμένο χρόνο ο Ιγκλέσιας εκμυστηρεύθηκε σε εμπίστους του την επιθυμία του να κόψει τα μαλλιά του για να είναι πιο άνετος, αλλά τελικά προτίμησε να τα δέσει κότσο.


Η αποχώρησή του από την πολιτική ήταν ως εκ τούτου η ευκαιρία που περίμενε για να αποκηρύξει μια κόμμωση, που είχε γίνει σύμβολο τόσο για τους οπαδούς του, όσο και για τους επικριτές του, που εκτόξευαν φαρμακερά βέλη για την εξωτερική του εμφάνιση και να σηματοδοτήσει την απόφασή του να βάλει τέλος στην παρουσία του στο δημόσιο βίο της χώρας. Στο σατιρικό βιβλίο του Νικολά Γκογκόλ, «Η Μύτη», ένας αξιωματούχος χάνει τη μύτη του, που κυκλοφορεί ανεξάρτητη στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης. Στην περίπτωση του Ιγκλέσιας η αλογοουρά του είχε χειραφετηθεί πολύ πριν ο ίδιος πετάξει λευκή πετσέτα, μετά το στραπάτσο των εκλογών στη Μαδρίτη και την αδυναμία των Podemos να ξεπεράσουν σε απήχηση τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ. Και τώρα θα υπάρχουν πολλοί που θα την αποζητούν…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS