ISIS: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον ηγέτη του στη Συρία

ISIS: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον ηγέτη του στη Συρία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον ηγέτη του ISIS στη Συρία Χαλίντ Άιντ Άχμαντ αλ-Τζαμπούρι.

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3/04 μια στρατιωτική επιχείρηση, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, στη Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ανώτερος ηγέτης του ISIS, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) σε ανακοίνωσή της νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Ποιος ήταν ο αλ-Τζαμπούρι

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό επιθέσεων του ISIS στην Ευρώπη και ανέπτυξε τη δομή της ηγεσίας του ISIS, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο θάνατός του «θα διαταράξει προσωρινά την ικανότητα της οργάνωσης να σχεδιάζει εξωτερικές επιθέσεις».

Κανένας άμαχος δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε σε αυτή την επίθεση, τονίζει η CENTCOM και προσθέτει ότι ο ISIS συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την περιοχή και πέραν αυτής.

Η επίθεση ήταν η τελευταία σε μια σειρά χτυπήματα τα τελευταία χρόνια με στόχο μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και ανώτερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοδυτική Συρία.

Οι περισσότεροι από αυτούς που σκοτώθηκαν από αμερικανικά πλήγματα στην επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τους αντάρτες τα τελευταία χρόνια, ήταν μέλη του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, της Horas al-Din, που στα αραβικά σημαίνει «Φύλακες της Θρησκείας».

Η ομάδα περιλαμβάνει σκληροπυρηνικά μέλη της Αλ Κάιντα που αποσχίστηκαν από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, την ισχυρότερη ομάδα ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ