ΗΠΑ: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται» – Ο Μπάιντεν ζήτησε διαρκή επικοινωνία

ΗΠΑ: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται» – Ο Μπάιντεν ζήτησε διαρκή επικοινωνία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ και επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ουάσινγκτον στην άμυνα του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ο Όστιν «μίλησε με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ για να συζητήσουν για την άμυνα του Ισραήλ κατά των επιθέσεων της Λιβανέζικης (Χεζμπολάχ)», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ενημέρωσή του για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

«Ο υπουργός Όστιν επαναβεβαίωσε την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στην άμυνα του Ισραήλ κατά οποιωνδήποτε επιθέσεων από το Ιράν και τους περιφερειακούς εταίρους και συμμάχους του», πρόσθεσε το Πεντάγωνο. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και ήμασταν πολύ σαφείς στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ», διευκρίνισε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Παράλληλα, ο Σον Σάβετ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή (25/8) σημείωσε ότι οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται και να εργάζεται για την περιφερειακή σταθερότητα». «Κατόπιν εντολής του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επικοινωνία επί μονίμου βάσεως με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Εξομαλύνεται η κατάσταση με τις πτήσεις

Στο Ισραήλ, ξανάρχισαν το πρωί της Κυριακής (25/8) οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο η αρχή πολιτικής αεροπορίας του Ισραήλ, μετά την καθυστέρηση απογειώσεων και την εκτροπή προσγειώσεων σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, την ώρα που το Ισραήλ δήλωνε ότι προσπαθεί να αποτρέψει επίθεση της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αρχής πολιτικής αεροπορίας Ρόι Στάινμετζ ανακοίνωσε επανέναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν «στις 07:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) συμπεριλαμβανομένων απογειώσεων και προσγειώσεων».

«Τα αεροπλάνα που είχαν εκτραπεί σε άλλα αεροδρόμια θα απογειωθούν ξανά προς το Μπεν Γκουριόν», πρόσθεσε.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ