ΗΠΑ: Ένοχη για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων η άλλοτε σύντροφος του Έπστιν

ΗΠΑ: Ένοχη για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων η άλλοτε σύντροφος του Έπστιν

Ένοχη έκρινε σώμα ενόρκων δικαστηρίου της Νέας Υόρκης τη Βρετανή άλλοτε κοσμική Γκιλέιν Μάξγουελ για σειρά εγκλημάτων σεξουαλικής φύσης, κυρίως για τη σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών προς όφελος του θανόντα χρηματομεσίτη Τζέφρι Έπστιν.

Η Μάξγουελ, 60 ετών, δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες, ιδίως ότι προμήθευε κορίτσια στον άλλοτε σύντροφό της για να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Ο Έπστιν πέθανε τη φυλακή το 2019.

Η Βρετανή αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης δεκάδων ετών και κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στη φυλακή.

Έπειτα από 40 ώρες διαβουλεύσεων κατά τη διάρκεια πέντε ημερών, την Τετάρτη «το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Γκιλέιν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς – τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

Τα εγκλήματα αυτά «διαπράχθηκαν μαζί με τον σύντροφο και συνεργό της πάντα, τον Τζέφρι Έπστιν», που αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, προτού προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για σεξουαλικά εγκλήματα.

«Ο δρόμος για την απόδοση δικαιοσύνης ήταν πάρα πολύ μακρύς. Αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, εξαίροντας «το θάρρος των κοριτσιών» τα οποία στο μεταξύ «έγιναν γυναίκες», αναφερόμενος στα τέσσερα από τα θύματα, που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης της Μάξγουελ, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

Τα θύματα και οι συγγενείς τους εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την απόφαση, με τον νομικό τους εκπρόσωπο να λέει ότι υπέστησαν διπλή κακοποίηση, πρώτα σεξουαλικά έως και 25 χρόνια πριν, και μετά λεκτικά, όταν η πλευρά της Μάξγουελ τους εξύβριζε συστηματικά ώστε να κάμψει το ηθικό και τη δύναμή τους να καταθέσουν – χωρίς επιτυχία ευτυχώς.

Η κόρη του Ρόμπερτ Μάξγουελ, μεγιστάνα του Τύπου, είχε προφυλακιστεί στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2020. Τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε επισύρουν ποινή ως και 65 ετών κάθειρξης. Η διάρκεια της ποινής της πρόκειται να ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS