Συναγερμός στην Ινδονησία: Εξερράγη ηφαίστειο, έκλεισε αεροδρόμιο, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Συναγερμός στην Ινδονησία: Εξερράγη ηφαίστειο, έκλεισε αεροδρόμιο, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Διαδοχικές εκρήξεις του ηφαιστείου Ρουάνγκ της Ινδονησίας σήμερα Τρίτη υποχρέωσαν τις Αρχές να ανεβάσουν στην ύψιστη βαθμίδα το επίπεδο του συναγερμού, να εκκενώσουν τους κατοίκους της περιοχής της βόρειας πλευράς της νήσου Σουλαουέζι (Κελέβη) και να κλείσουν το κοντινό διεθνές αεροδρόμιο.

Οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι η απειλή του ηφαιστείου δεν είχε παρέλθει μετά τις πάνω από έξι εκρήξεις του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, που προκάλεσαν την απομάκρυνση άνω των 6.000 περιοίκων.

Το ύψους 725 μέτρων Ρουάνγκ εξερράγη γύρω στις 01:15 τοπική ώρα και άλλες δύο φορές σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Μετριασμού Γεωλογικών Καταστροφών της Ινδονησίας προσθέτοντας ότι το ηφαίστειο εκτόξευσε μια στήλη τέφρας ύψους άνω των πέντε χλμ. στον ουρανό.

Η ίδια υπηρεσία επανέφερε σε ισχύ μια ζώνη αποκλεισμού έξι χιλιομέτρων και προειδοποίησε τους περιοίκους για την πιθανότητα εκτόξευσης ηφαιστειακών βράχων και τσουνάμι από την πτώση ηφαιστειογενούς υλικού στη θάλασσα.

Πάνω από 800 άτομα, που ζουν γύρω από το ηφαίστειο, είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτι τους νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ορισμένοι επέστρεψαν στις εστίες τους όταν έληξε ο προηγούμενος συναγερμός τη Δευτέρα και άγνωστο παραμένει πόσοι εξ’ αυτών αναγκάστηκαν για άλλη μια φορά να καταφύγουν σε άλλες περιοχές του νησιού της Ινδονησίας.

Οι τελευταίες εκρήξεις του ηφαιστείου ανάγκασαν τις τοπικές Αρχές να κλείσουν λόγω της ηφαιστειακής τέφρας εκ νέου το διεθνές αεροδρόμιο Σαμ Ρατουλάνγκι στο Μανάντο, πρωτεύουσα της επαρχίας αυτής της Ινδονησίας, σε απόσταση άνω των 100 χλμ. σύμφωνα με ανακοίνωση της AirNav Indonesia.

Η Ινδονησία βιώνει συχνά σεισμούς και ηφαιστειακή δραστηριότητα καθώς βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Δαχτυλίδια της Φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ