«Άντε γ@μ...»: Ξέφυγε ο Έλον Μασκ και επιτέθηκε χυδαία στους διαφημιζόμενους που εγκαταλείπουν το «Χ»

«Άντε γ@μ...»: Ξέφυγε ο Έλον Μασκ και επιτέθηκε χυδαία στους διαφημιζόμενους που εγκαταλείπουν το «Χ»

Χυδαία υβριστική επίθεση εξαπέλυσε ο Έλον Μασκ στις εταιρείες που αποφάσισαν τις τελευταίες εβδομάδες να σταματήσουν να διαφημίζονται στην πλατφόρμα X με αφορμή αντισημιτικά σχόλια με τα οποία ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έδειξε να συμφωνεί.

Σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη ο ιδιοκτήτης του Χ επιτέθηκε στη Disney και άλλες μεγάλες εταιρείες. Σε βίντεο από τη συνέντευξή του, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, ο Μασκ είπε «μην διαφημίζεστε. Αν κάποιος επιχειρήσει να με εκβιάσει με τις διαφημίσεις, να με εκβιάσει με χρήματα, άντε γ@μ...είτε».

Λίγο νωρίτερα o Μασκ είχε δείξει να μεταμελείται κάπως για το tweet του στις 15 Νοεμβρίου, με το οποίο ενέκρινε μια αντισημιτική ανάρτηση στο X. Είπε ότι ήταν ίσως η χειρότερη ανάρτησή του στην ιστορία των μηνυμάτων του, που περιελάμβανε πολλά «ανόητα» - συμπεριλαμβανομένου ενός tweet του 2018 που του κόστισε ένα πρόστιμο 40 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Αλλά τη σύντομη απολογία του Μασκ ακολούθησε το υβριστικό ξέσπασμά του. Στη διάρκεια της συνέντευξης δυσφόρησε έντονα επειδή τον κατηγορούν για αντισημιτισμό και είπε ότι οι διαφημιστές που εγκατέλειψαν το X (πρώην Twitter) δεν θα πρέπει να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να τον εκβιάσουν. Είπε τη φράση «άντε γ@μ...σου» πολλές φορές και σε ένα σημείο πρόσθεσε τις λέξεις «hey, Bob», μια προφανής αναφορά στον Μπομπ Ίγκερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Walt Disney, ο οποίος απέσυρε διαφημίσεις του κολοσσού ψυχαγωγίας από το X.

Αλλά και άλλοι μεγάλοι πελάτες της πλατφόρμας όπως η IBM, η Apple και η Coca Cola μετέχουν στο διαφημιστικό μποϊκοτάζ στο Χ, που θα μπορούσε να καταλήξει σε απώλειες εσόδων ύψους έως και 75 εκατ. δολαρίων.

Μασκ: Αν συνεχιστεί το διαφημιστικό μποϊκοτάζ, θα σκοτώσει το Χ

Η μαζική έξοδος των διαφημιζόμενων ξεκίνησε όταν η ΜΚΟ Media Matters, που παρακολουθεί τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, δημοσίευσε μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία προωθητικά μηνύματα των εταιρειών IBM, Apple, Oracle και Xfinity στο X βρίσκονταν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο που εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα. Kαι κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Μασκ σε ανάρτηση άλλου χρήστη που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών» σχολίασε από κάτω: «Είπες την πραγματική αλήθεια».

Ο Μασκ εξαπέλυσε την υβριστική επίθεση στις διαφημιζόμενες εταιρείες μολονότι παραδέχθηκε ότι το κύμα φυγής τους μπορεί να κλυδωνίσει την πλατφόρμα, την οποία είχε αγοράσει έναντι 44 δισ. δολαρίων το 2022.

«Αυτό που θα κάνει αυτό το διαφημιστικό μποϊκοτάζ είναι να σκοτώσει την εταιρεία. Κι ολόκληρος ο κόσμος θα γνωρίζει ότι αυτοί οι διαφημιζόμενοι σκότωσαν την εταιρεία», είπε χθες ο Μασκ.

Από τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου, που πέρασε στα χέρια του Μασκ η πλατφόρμα, διαφημιζόμενοι αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο εκφράζοντας πολλοί εξ’ αυτών τις ανησυχίες τους για την επιλογή του αφεντικού του X να επαναφέρει ορισμένους λογαριασμούς συνδεδεμένους με ρητορική μίσους.

Στον απόηχο της σφοδρής κριτικής που δέχθηκε για την αμφιλεγόμενη ανάρτησή του στο Χ ο Μασκ πήγε στο Ισραήλ και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Χθες υποστήριξε ότι το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο πριν το μήνυμα και δεν είχε καμία σχέση με το θέμα. Πάντως, στη διάρκεια της συζήτησης με τον Νετανιάχου, που έλαβε χώρα λίγο μετά από μια επίθεση που εξαπέλυσε ο Μασκ κατά της αμερικανο-εβραϊκής ΜΚΟ Anti Defamation League, o Ισραηλινός πρωθυπουργός τον προέτρεψε να κρατά ισορροπίες ανάμεσα στην προστασία της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS