Η Χεζμπολάχ χτύπησε κατοικημένη περιοχή στη Χάιφα -Με νέο σφυροκόπημα στη Βηρυτό απάντησε το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ χτύπησε κατοικημένη περιοχή στη Χάιφα -Με νέο σφυροκόπημα στη Βηρυτό απάντησε το Ισραήλ

Το βράδυ της Κυριακής (6/10) η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφας, βάζοντας στο στόχαστρο στρατιωτική βάση.

Από τις ρουκέτες στην Χάιφα, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλούνται οι Times of Israel αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Νωρίτερα χθες, το φιλοϊρανικό κίνημα επιβεβαίωσε την επίθεση, υποστηρίζοντας πως στόχος ήταν ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα.

Από την επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε κυκλικό κόμβο που χτυπήθηκε από ρουκέτα.

Να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που η σιιτική οργάνωση χτύπησε με πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή.

Οι IDF λένε ότι διεξάγουν έρευνα, αφού απέτυχαν να αναχαιτίσουν ένα μπαράζ πέντε ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στη Χάιφα.

Τέσσερις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη νότια Βηρυτό

Το βράδυ της Κυριακής, κατόπιν προειδοποίησης των IDF σε κατοίκους των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ ανέφερε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ και σφυροκοπείται τις τελευταίες ημέρες από το Ισραήλ.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους του νοτίου προαστίου της Βηρυτού να εκκενώσουν την περιοχή.

Η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε χθες αρκετές επιδρομές ακριβείας κατά εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Πρόσθεσε πως διεξήχθησαν επιπλέον χτυπήματα κατά τοποθεσιών που σχετίζονται με τη Διεύθυνση Πληροφοριών της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Διοίκησης, των θέσεων συγκέντρωσης πληροφοριών και άλλων στρατιωτικών υποδομών.

Ισραήλ: Νέα βίντεο-ντοκουμέντα από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και ο ισραηλινός στρατός (IDF) έδωσε χθες στη δημοσιότητα δύο βίντεο-ντοκουμέντα από τις τραγικές στιγμές της 7ης Οκτωβρίου.

Το πρώτο βίντεο είναι από τις επιχειρήσεις των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο κιμπούτς Ρεΐμ.

Το άλλο βίντεο δείχνει το κατεστραμμένο αστυνομικό τμήμα της πόλης Σντερότ.

Ισραηλινός Στρατός: «Πόλεμος μακράς διαρκείας» εναντίον Χαμάς και Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, Χέρτσι Χαλέβι, τόνισε ότι η χώρα του διεξάγει έναν «πόλεμο μακράς διαρκείας» εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς «έχει ηττηθεί».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ απείλησε το Ιράν με επιδρομές ανάλογες εκείνων που σημειώνονται σε Γάζα και Λίβανο, εν είδει αντιποίνων για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη η Τεχεράνη, προκαλώντας διεθνή ανησυχία για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Η Χεζμπολάχ ψάχνει τον διάδοχο του Νασράλα

Το Ισραήλ εμποδίζει την αναζήτηση του Χασέμ Σαφιεντίν, του ξαδέλφου και πιθανότατα διάδοχου του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με την οργάνωση.

Η οργάνωση, μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα, διοικείται από κοινού μέχρι να μπορέσει να επιλέξει νέο ηγέτη, μία διαδικασία που θα πάρει χρόνο, σύμφωνα με τον ανώτερο πολιτικό αξιωματούχο της Χεζμπολάχ, Μαχμολούντ Κουμάτι.

Πρόσθεσε ότι απαιτείται χρόνος και κατάλληλες συνθήκες και πως τώρα η Χεζμπολάχ αρκείται σε προσωρινή κοινή διοίκηση.

Ο Σαφιεντίν θεωρείται πιθανός διάδοχος του πρώην ηγέτη Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Να σημειωθεί πως αγνοείται και ο διοικητής της Δύναμης Quds του Ιράν, Εσμαήλ Κανί, ο οποίος ταξίδεψε στον Λίβανο μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και μετά τις επιθέσεις στη Βηρυτό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, σύμφωνα την Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξολοθρεύσει μεγάλο μέρος της στρατιωτικής διοίκησης και της ανώτερης ηγεσίας της Χεζμπολάχ σε σχεδόν έναν χρόνο μαχών στη Μέση Ανατολή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ