Γαλλία: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κυανή Ακτή [βίντεο]

Γαλλία: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κυανή Ακτή [βίντεο]

Η σφοδρή πυρκαγιά που μαίνεται από την Δευτέρα στην Κυανή Ακτή «δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί και υπάρχει η πιθανότητα εξάπλωσής της», αλλά οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να είναι «ευνοϊκές», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

«Η φωτιά δεν έχει οριοθετηθεί, αλλά υπολογίζουμε στις σημερινές συνθήκες για να το ανακοινώσουμε όταν θα είμαστε βέβαιοι», δήλωσε ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.



Η φωτιά δεν προχώρησε από τη μια μέρα στην άλλη, συνέχισε ο Λουάκ Λαμπέρ, διευκρινίζοντας ότι «οι προσπάθειες συγκεντρώθηκαν στο χωριό Garde-Freinet και στην κοινότητα Vidauban». «Οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν να περάσουμε μια πιο ήσυχη νύχτα: ο άνεμος έχει πέσει και οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει», πρόσθεσε ο Ντομινίκ Λεν, δήμαρχος του Λυκ και πρόεδρος της Υπηρεσίας Πυροσβεστικής και Διάσωσης. «Ο στόχος μας είναι να εξαλείψουμε όλα τα σημεία στα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν αναζωπυρώσεις».

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητόδρομου στην περιοχή της Τουλόν, έχει κατακάψει 63.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην ενδοχώρα της Κυανής Ακτής . Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην φωτιά.

Περί τους 1.200 πυροσβέστες παραμένουν στον τόπο της πυρκαγιάς, ενώ δέκα χιλιάδες τουρίστες και κάτοικοι απομακρύνθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ