Η φρίκη του πολέμου: Σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη

Η φρίκη του πολέμου: Σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη

Συνεχίζουν να σφυροκοπούν οι ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις τα ουκρανικά εδάφη.

Παντού συντρίμμια στη βομβαρδισμένη Μαριούπολη. Οι κάτοικοι ζουν δραματικές στιγμές.

Σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη, αφότου ξεκίνησε η πολιορκία της πόλης από τους Ρώσους, ανέφερε εκπρόσωπος του δημάρχου.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος παρέθεσε στοιχεία από το γραφείο του δημάρχου, σύμφωνα με τα οποία περίπου το 90% των κτιρίων της Μαριούπολης έχει υποστεί ζημιές και το 40% από αυτά έχει καταστραφεί.

Ότι η Μαριούπολη βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ρώσων, δήλωσε σήμερα στο CNN o δήμαρχος της πόλης Vadim Boychenko.

«Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών», είπε ο δήμαρχος της Μαριούπολης. Όπως είπε οι επιθέσεις έχουν ισοπεδώσει την πόλη και έχουν αφήσει τραυματίες αλλά και άγνωστο αριθμό νεκρών. «Δεν είναι όλα στο χέρι μας», είπε ο δήμαρχος και έκανε έκκληση για πλήρη εκκένωση της πόλης, ώστε να απομακρυνθούν οι πολίτες που παραμένουν ακόμη στην πόλη.

Σημειώνεται πως η πόλη αυτή είχε πληθυσμό 400.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Vadim Boychenko, σήμερα παραμένουν περίπου 160.000 άνθρωποι στη Μαριούπολη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, καθώς «δεν υπάρχει νερό, ρεύμα, θέρμανση». «Και είναι πολύ τρομακτικό», πρόσθεσε.

«Είναι αναγκαία η πλήρης εκκένωση της Μαριούπολης. Η σημαντικότερη αποστολή μας σήμερα είναι να σώσουμε κάθε ζωή. Και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν 26 λεωφορεία που πρέπει να πάνε στη Μαριούπολη για να παραλάβουν ανθρώπους αλλά δυστυχώς δεν έλαβαν άδεια να μετακινηθούν. Και αυτό το παιχνίδι το παίζουν καθημερινά», πρόσθεσε.

Δεν έχει γίνει σαφές, εάν σημειώνονται ακόμη μάχες εντός της πόλης.

Την ίδια ώρα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, έφτασε στη Μαριούπολη και συναντήθηκε με τον διοικητή της 8ης Στρατιάς, Στρατηγό Μορντβίτσεφ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ