ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ο Ερντογάν τραγουδά ένα αντισημιτικό τραγούδι για την Ιερουσαλήμ, με εικόνες από την Οθωμανική κατοχή της

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδίδεται σε τηλεφωνική διπλωματία με τους ηγέτες της Μαλαισίας, του Κατάρ, του Κουβέιτ της Ιορδανίας για να συμπήξει μέτωπο μουσουλμανικών κρατών κατά του Ισραήλ, ο υφυπουργός του των Εξωτερικών ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο με τον Τούρκο πρόεδρο να τραγουδάει ένα αντισημιτικό τραγούδι για την Ιερουσαλήμ.

Στο επίμαχο βίντεο, που ανέβασε ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν με τίτλο «Τρομοκρατία του Ισραήλ» και συνοδεύοντας την ανάρτησή του με το hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ, δεν διακρίνεται μεν ο Ερντογάν, αλλά ακούγεται η φωνή του, συνοδεία τουρκικής παραδοσιακής μουσικής, να στέλνει αντισημιτικά μηνύματα, τραγουδώντας για την Ιερουσαλήμ, Αλ Κουντς στα αραβικά, «Κουντούς» στα τουρκικά.

«Ε, Ιερουσαλήμ, άρωμα των προφητών/ η αυλή, η πιο κοντινή αυλή ουρανούς

Ε, μαργαριτάρι των πόλεων! Έχουν πόνο οι πέτρες του δρόμου, όπως και η φωνή του μουεζίνη

Ε, Ιερουσαλήμ η πιο πονεμένη πόλη, ποιος σταματά για σένα τον εχθρό;

Ε, περιδέραιο των θρησκειών, ποιος σβήνει τα αίματα από τους τοίχους;

Ποιος σώζει τον Ιησού από αυτούς που τον δολοφόνησαν; Ποιος σώζει την ανθρωπότητα;

Ε, Ιερουσαλήμ! Ε, πόλη μου! Ε, αγάπη μου!»

Ακούστε το τραγούδι του Ερντογάν:

 

Μόνον που το βίντεο προδίδει τη νοσταλγία του Ερντογάν για το διάστημα που η Αγία Πόλη ήταν στα χέρια των Οθωμανών, καθώς έχει επενδυθεί με φωτογραφίες από την εποχή που η Ιερουσαλήμ τελούσε υπό τον έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1516 μ.Χ. - 1917 μ.Χ.), πράγμα που αναμένεται να αναζωπυρώσει την καχυποψία των Αράβων έναντι του προέδρου της Τουρκίας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS