Προκαλεί ο Ερντογάν: «Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη, λέρωσαν την Ανατολή με τις βρώμικες μπότες τους»

Προκαλεί ο Ερντογάν: «Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη, λέρωσαν την Ανατολή με τις βρώμικες μπότες τους»

«Εμπρηστικές» δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επ'αφορμή της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», με την οποία οι Τούρκοι μνημονεύουν τη νίκη επί των ελληνικών δυνάμεων, στη μάχη που διεξήχθη στις 30 Αυγούστου του 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ, οδηγώντας στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε απίστευτες δηλώσεις, λέγοντας πως η Σμύρνη «καταστράφηκε από τον εχθρό που υποχωρούσε (εννοώντας τους Έλληνες) 15 ημέρες μετά την έναρξη της Μεγάλης Επίθεσης», ενώ συνέχισε την πρόκληση λέγοντας πως ο «εχθρός μόλυνε την αιώνια πατρίδα της Ανατολίας με τις βρώμικες μπότες του για σχεδόν 3,5 χρόνια», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Το ΝΑΤΟ ευχήθηκε στους Τούρκους για την «Ημέρα της Νίκης»

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη (30/8) για την εθνική εορτή των Τούρκων, η Συμμαχική Διοίκηση του ΝΑΤΟ έστειλε τις ευχές της, σημειώνοντας στη σχετική ανάρτηση:

«Η LANDCOM εύχεται χρόνια πολλά για την Ημέρα της Νίκης και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους ως οικοδεσπότες μας εδώ στο LANDCOM» αναφέρει στο μήνυμά της στο Twitter η συμμαχική χερσαία διοίκηση του ΝΑΤΟ και συνεχίζει: «Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και πάντα επιδεικνύει τον μεγάλο επαγγελματισμό και την επιμονή των στρατιωτών της. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι πιο δυνατά και ασφαλέστερα μαζί».

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στην ανάρτηση του ΝΑΤΟ
Άμεσα αντέδρασε και χθες η Αθήνα κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Εξωτερικών στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, με γραπτό διάβημα στον Γενικό Γραμματέα για τη συγχαρητήρια ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Συμμαχίας στην Σμύρνη προς την Τουρκία. Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με «ημέρα νίκης» κατα μίας συμμάχου χώρας.

Μέχρι στιγμής, το ΝΑΤΟ δεν έχει προβεί σε κάποια τοποθέτηση επί του θέματος κρατώντας σιγή ιχθύος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ