Ερντογάν από Κατεχόμενα: Θέλουμε ειρήνη στο Αιγαίο -Αν κάποιοι το εμποδίσουν, θα υλοποιήσουμε άλλες πολιτικές
Φωτογραφία: Twitter

Ερντογάν από Κατεχόμενα: Θέλουμε ειρήνη στο Αιγαίο -Αν κάποιοι το εμποδίσουν, θα υλοποιήσουμε άλλες πολιτικές

Στα Κατεχόμενα έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του στην τουρκική προεδρία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι το τέλος. Με αφορμή τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα Κατεχόμενα, ο Ερντογάν σχολίασε ότι οι Τουρκοικύπριοι δεν είναι μειονότητα.

Ερντογάν: Για να υπάρξει επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, πρέπει να αναγνωριστεί η ΤΔΒΚ

«Δεν θα υπάρχουν πλέον προβλήματα, όπως είναι οι διακοπές ρεύματος. Η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στην ΤΔΒΚ μέσω καλωδίου θα είναι το πιο σημαντικό μας βήμα και με αυτό δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα διακοπής ρεύματος στην "ΤΔΒΚ" (ψευδοκράτος). Η τουρκική πλευρά ακολουθεί πάντα μια εποικοδομητική και προσανατολισμένη στο μέλλον στάση στο Κυπριακό», είπε ο Ερντογάν.

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μειονότητα. Όσοι αγνοούν αυτά τα γεγονότα συνεχίζουν να ονειρεύονται ότι είναι ο μοναδικός κυρίαρχος του νησιού. Συμβουλεύω όσους πιστεύουν σε αυτό να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα 50 χρόνια. Εάν πρόκειται να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της αναγνώρισης της "ΤΔΒΚ" (ψευδοκράτους). Αυτό ήταν το θέμα της τελευταίας συνάντησης του κ. Τατάρ στη Γενεύη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για το Αιγαίο ως «θάλασσα ειρήνης».

«Ο οδικός μας χάρτης είναι ξεκάθαρος. Αυτός ο οδικός χάρτης είναι αναπροσαρμοσμένος στην ειρήνη. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτές τις θάλασσες εκτός από την ειρήνη. Εάν υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να το εμποδίσουν αυτό, θα πρέπει να υλοποιήσουμε άλλες πολιτικές. Θέλουμε το Αιγαίο Πέλαγος να δώσει το μήνυμά του στον κόσμο ως θάλασσα ειρήνης», υπογράμμισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες TRT Haber

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ