18χρονος φοιτητής ιατροδικαστικής ο μακελάρης της Ρωσίας: Μισούσε όλους, ήθελε να προκαλέσει πόνο

18χρονος φοιτητής ιατροδικαστικής ο μακελάρης της Ρωσίας: Μισούσε όλους, ήθελε να προκαλέσει πόνο

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αναρτήσεις του δράστη της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Περμ, στη Ρωσία, Τιμούρ Μπεκμανσούροφ, στις οποίες περιέγραφε με λεπτομέρεια τον τρόπο που θα σκορπούσε τον τρόμο.

Ο 18χρονος άνδρας εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στο Πανεπιστήμιο της πόλης της Σιβηρίας, 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας σκοτώνοντας τουλάχιστον 6 άτομα και τραυματίζοντας ακόμη 28 φοιτητές.

Ο πρωτοετής φοιτητής φοιτούσε στο ρωσικό πανεπιστήμιο μόλις δέκα ημέρες και όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, σπούδαζε ιατροδικαστής. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών της Ρωσίας, δήλωσε στο πρακτορείο TASS πως ο 18χρονος έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Εισέβαλε πάνοπλος στο πανεπιστήμιο

Εικόνες από το σημείο δείχνουν τον δράστη να πλησιάζει στο πανεπιστήμιο το πρωί της Δευτέρας κρατώντας το όπλο στα χέρια, πριν σκορπίσει τον τρόμο.

Άλλη κάμερα ασφαλείας του πανεπιστημίου δείχνει τον 18χρονο να εισβάλει στο κτίριο που είναι γεμάτο από κόσμο κρατώντας το όπλο ανά χείρας. Γρήγορα επικρατεί πανικός, ενώ φαίνεται ένας άνθρωπος να πέφτει στο έδαφος.

Συγκλονίζουν επίσης οι εικόνες από το πανεπιστήμιο της Ρωσίας, στις οποίες φαίνονται φοιτητές να προσπαθούν να πηδήξουν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από τη μανία του δράστη.

Πριν την επίθεση, ο δράστης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (το ρωσικό Vkontakte) πως τα κίνητρά του δεν ήταν ούτε πολιτικά, ούτε θρησκευτικά, αλλά είχε όνειρο να σκορπίσει τον τρόμο, εξαιτίας του μίσους που έτρεφε για όλους γύρω του.

Επιπλέον, τόνισε πως εξέταζε το ενδεχόμενο να εισβάλει στο πανεπιστήμιο με αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ή με μαχαίρι αντί για όπλο. Η ανάρτησή του στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Ο 18χρονος Ρώσος εξηγούσε λεπτομερώς πως απέκτησε το όπλο της επίθεσης, την εκπαίδευση που ακολούθησε προκειμένου να πραγματοποιήσει το σχέδιό του και όλη τη διαδικασία που απαιτούνταν προκειμένου να λάβει άδεια οπλοφορίας.

Βίντεο: Ενας δόκιμος αστυνομικός εξουδετέρωσε τον δράστη

Εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών της Ρωσίας, η Ιρίνα Βολκ, δήλωσε πως ο δράστης έπεσε αιμόφυρτος από τα πυρά ενός δόκιμου αστυνομικού, που εργαζόταν ως τροχονόμος και ήταν ο πρώτος που μπήκε στο κτίριο μετά τους πυροβολισμούς.

«Ο Κονσταντίν Καλινίν είδε έναν οπλισμένο άνδρα στην αίθουσα» δήλωσε η Ιρίνα Βολκ και πρόσθεσε: «Όταν ο δράστης είδε τον αστυνομικό άνοιξε πυρ. Ο τροχονόμος τον τραυμάτισε απαντώντας στα πυρά και εξουδετερώνοντάς τον, ενώ στη συνέχεια του παρείχε τις πρώτες βοήθειες».

Το σημείωμα του δράστη που προκαλεί ανατριχίλα

Ο νεαρός φέρεται να είχε αφήσει σημείωμα πριν από την επίθεση, στο οποίο ανέφερε ότι μισεί τον εαυτό του, αλλά θέλει να βλάψει όλους όσοι μπαίνουν στον δρόμο του.

«Το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό, έχουν περάσει χρόνια και συνειδητοποίησα ότι έφτασε η ώρα να κάνω αυτό που ονειρευόμουν», έγραψε σε έναν λογαριασμό στο Twitter ο δράστης, που αποδίδεται σε εκείνον. Ο λογαριασμός του όμως στη συνέχεια σβήστηκε, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία, 20 Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας. Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσοι μπαίνουν στον δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλώς ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο. Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα έρχονται στο χέρι. Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να λέει στο σημείωμα πριν από την πράξη του.

Επίσης, η «Mirror» έφερε στη δημοσιότητα όσα είχε αναφέρει σε αναρτήσεις που είχε κάνει ο Μπερκμανσούροφ κατά την προσπάθειά του να εκδώσει άδεια οπλοφορίας. «Όσο καιρό ξέρω τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο. (...) Μου αρέσει να προκαλώ πόνο στους ανθρώπους», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

«Πληγή» για όλη τη χώρα η επίθεση στο πανεπιστήμιο

Αναφερόμενος στην επίθεση ο Ρώσος πρόεδρος Βλανιτιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για «πληγή» που αφορά ολόκληρη τη χώρα και τόνισε πως τα όποια συλλυπητήρια δεν θα μπορέσουν να απαλύνουν τον πόνο της απώλειας.

«Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των απωλειών, ειδικά όταν πρόκειται για νέους που μόλις ξεκινούν τη ζωή τους» είπε ο Πούτιν λίγη ώρα μετά το τραγικό περισταικό. «Αυτή είναι μια τεράστια πληγή. Όχι μόνο για τις οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, αλλά για ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε πριν τη συνάντηση με την επικεφαλής της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Έλα Παμφίλοβα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS