Επίθεση 7ης Οκτωβρίου: Η μικρή Έμιλι, όμηρος της Χαμάς για 50 μέρες - «Είναι μαχήτρια και χαμογελάει ξανά», λέει ο πατέρας της
Φωτογραφία: Youtube

Επίθεση 7ης Οκτωβρίου: Η μικρή Έμιλι, όμηρος της Χαμάς για 50 μέρες - «Είναι μαχήτρια και χαμογελάει ξανά», λέει ο πατέρας της

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων έχει μείνει η 7η Οκτωβρίου 2023, με τις εικόνες φρίκης που σημειώθηκαν από τη Χαμάς στο Ισραήλ να κάνουν τον γύρο του κόσμου και να στοιχειώνουν μέχρι σήμερα όσους έγιναν αυτόπτες μάρτυρες και φυσικά τους ομήρους και τις οικογένειές τους.

Τα social media και τα smartphones έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να δει όλος ο κόσμος τις δραματικές στιγμές που έζησαν όσοι ήταν όμηροι στα χέρια της Χαμάς. Μία εξ αυτών, η 9χρονη Έμιλι Χαντ, η οποία απήχθη από το κιμπούτς που βρισκόταν το σπίτι και επί 50 μέρες ήταν στα χέρια της Χαμάς.

Ο πατέρας της, πριν ακόμα γίνει γνωστό ότι το μικρό κορίτσι ζει, είχε συγκλονίσει, λέγοντας ότι θα προτιμούσε η κόρη του να είναι νεκρή, παρά να υπομένει βασανιστήρια στα χέρια της Χαμάς. Τελικά, το μικρό κορίτσι ήταν καλά στην υγεία του και οι άνδρες της Χαμάς την πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι.

Η ίδια ήταν ανάμεσα στους ομήρους που η Χαμάς επέτρεψε να γυρίσουν στο Ισραήλ, στο πλαίσιο ολιγοήμερης εκεχειρίας και ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους. Η εικόνα του κοριτσιού, ταλαιπωρημένου και με βρόμικα ρούχα, να πέφτει στην αγκαλιά του πατέρα της και να ξεσπά σε κλάματα έκανε τον γύρο του κόσμου, δίνοντας ταυτόχρονα ελπίδα στις οικογένειες των ομήρων που δεν γύρισαν στα σπίτια τους.

Η ιστορία της Έμιλυ

Ο πατέρας της Έμιλυς, Τομ γεννήθηκε στο Δουβλίνο και πριν από 30 χρόνια πήγε εθελοντής σε ένα κιμπούτς κοντά στη Γάζα. Εκεί παντρεύτηκε την Νάρκις και απέκτησε δύο παιδιά.

Λίγα χρόνια μετά γνώρισε τη νέα του σύντροφο και μαζί απέκτησαν την Έμιλυ. Ωστόσο, η μικρή έμεινε ορφανή σε ηλικία μόλις 2 χρονών, αφού η μητέρα της πέθανε από καρκίνο του μαστού. Έκτοτε μεγάλωνε μαζί με τον πατέρας της.

Τη μέρα που απήχθη κοιμόταν στο σπίτι φίλων, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε και η πρώην σύζυγός του πατέρα της Τομ, Νάρκις.

Η ζωή μετά την αιχμαλωσία

Στις αλλαγές που είδε στη συμπεριφορά της κόρης του, μετά την επιστροφή της, αναφέρθηκε ο πατέρας της Έμιλυ, ο οποίος αποκάλυψε πως για μήνες το παιδί μιλούσε μόνο ψιθυριστά, αφού όπως είπε: «Όταν αφέθηκε ελεύθερη φοβόταν να μιλήσει περισσότερο από έναν ψίθυρο, γιατί οι τρομοκράτες την είχαν απειλήσει, ότι θα την πυροβολούσαν ή θα τη μαχαιρώσουν αν έκανε πολύ θόρυβο». Συνέχισε λέγοντας: «Η Έμιλυ εξακολουθεί να φοβάται τους δυνατούς θορύβους και δεν μπορούσε να κοιμηθεί μόνη για πολύ καιρό μετά την επιστροφή της. Έχει ακόμα εφιάλτες, αλλά είναι καλύτερα». Και πρόσθεσε πως είπε «έναν χρόνο μετά η Έμιλυ, επέστρεψε στον παλιό της εαυτό και είναι τόσο θορυβώδης όσο ποτέ».

Μετακόμισαν σε άλλο κιμπούτς μακριά από τη Γάζα, μαζί με άλλους συντοπίτες τους και πλέον η μικρή Έμιλυ επανέρχεται στην καθημερινότητά της. Ο πατέρας της Τομ είπε στη Sun: «Η Έμιλι πέρασε την απόλυτη κόλαση, αλλά είναι μαχήτρια – και χαμογελάει ξανά».

Ο πατέρας της μικρής, ο οποίος έζησε κι ο ίδιος δύσκολα μακριά από το παιδί του, σημείωσε: «Είναι απαίσιο να θυμάμαι τις σκοτεινές στιγμές, αλλά πρέπει να είμαι ευγνώμων που επέστρεψε και να της δώσω κάθε ευκαιρία να είναι ευτυχισμένη και να απολαμβάνει την κάθε μέρα».

Η μικρή τα τελευταία της γενέθλια τα πέρασε στην αιχμαλωσία και τώρα ο πατέρας της λέει, ότι θα φροντίσει για τα δέκατα γενέθλιά της να κάνει ένα πάρτι, που θα της μείνει αξέχαστο.

«Η ανάρρωσή της δείχνει στους τρομοκράτες ότι δεν θα τη λυγίσουν ποτέ, δεν θα με νικήσουν, δεν θα νικήσουν ποτέ τους ανθρώπους του κιμπούτς και δεν θα νικήσουν ποτέ το Ισραήλ. Η Χαμάς μας επιτέθηκε, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να μας κάνει πιο δυνατούς, πιο ενωμένους και πιο αποφασιστικούς» σημείωσε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ