Επιφυλάξεις από τον Τσαβούσογλου: Καλή η κατάσταση με την Ελλάδα αλλά μην είμαστε αφελείς

Επιφυλάξεις από τον Τσαβούσογλου: Καλή η κατάσταση με την Ελλάδα αλλά μην είμαστε αφελείς

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του για τις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. «Υπάρχει ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά το σεισμό στην Τουρκία, αλλά μην είμαστε αφελείς, προέτρεψε σε συνέντευξη του ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τόσο για την Κύπρο, όσο για οτιδήποτε χρειάζεται, για τα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα. Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει και πάλι ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματα είναι χρόνια και παραμένουν, πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας στο HaberTurk. Οι προσπάθειες επίλυσης πρέπει να συνεχιστούν, συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι «μετά τις εκλογές πρέπει να αναβιώσει ο συμβουλευτικός μηχανισμός για διευθέτηση προβλημάτων» και να γίνουν συγκεκριμένα βήματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ