Ενεργειακή κρίση: Φόρο στα κέρδη των παρόχων και υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης θα προτείνει η Κομισιόν

Ενεργειακή κρίση: Φόρο στα κέρδη των παρόχων και υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης θα προτείνει η Κομισιόν

Το προσχέδιο της Επιτροπής ενόψει του νέου συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας - Όλες οι αλλαγές πρέπει να υπογραφούν από τα κράτη μέλη

 Σχέδια για μείωση της ζήτησης ενέργειας και αναδιανομή μέρους των κερδών των ενεργειακών εταιρειών για την προστασία των καταναλωτών από τον αντίκτυπο της κρίσης, πρόκειται να προτείνει η Κομισιόν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα προτείνει δύο στόχους για τη μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας: μείωση της συνολικής κατανάλωσης και έναν υποχρεωτικό όρο για τη μείωση της ζήτησης κατά τη διάρκεια επιλεγμένων ωρών αιχμής.

Ο υποχρεωτικός στόχος για τις ώρες αιχμής θα περιλαμβάνει την επιλογή 3-4 ωρών ανά ημέρα. Θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ώρες όπου η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αναμένεται να είναι χαμηλή.

Θα στοχεύσει, επίσης, στο να περιοριστούν τα υπερβολικά έσοδα των εταιρειών που παράγουν ενέργεια, από άλλες πηγές εκτός του φυσικού αερίου. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ορίου στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τεχνολογίες όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο λιγνίτης ή η πυρηνική ενέργεια.

Η πρόκληση θα είναι να βρεθεί μια λύση σε επίπεδο ΕΕ που θα ταιριάζει σε κάθε ένα από τα κράτη μέλη με τις ποικίλες πηγές ενέργειας, πλούτου και βιομηχανικής ισχύος, τονίζει το Bloomberg.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ