Εκρέμ Ιμάμογλου: Επίθεση από την τουρκική εφημερίδα «Takvim» για τη νέα επίσκεψή του στην Αθήνα - Γιατί τον αποκαλεί «Ekrem Yannis»

Εκρέμ Ιμάμογλου: Επίθεση από την τουρκική εφημερίδα «Takvim» για τη νέα επίσκεψή του στην Αθήνα - Γιατί τον αποκαλεί «Ekrem Yannis»

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Takvim» αποκάλεσε σε άρθρο της τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, «Ekrem yannis» και τον κατηγόρησε για τις συχνές του επισκέψεις στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα, που είναι εχθρική προς τον πρόεδρο Ερντογάν και την Τουρκία, αποτελεί συχνό προορισμό για τον Ιμάμογλου, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του», τονίζεται στο δημοσίευμα. Παράλληλα, σημειώνεται πως τα ελληνικά ΜΜΕ επαινούν τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης που βρέθηκε στην Ελλάδα απ΄ όπου «κατήγγειλε την τουρκική δικαιοσύνη».

5674

Αντίπαλος του Ερντογάν

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, επιτίθενται κατά του Ιμάμογλου που θεωρείται βασικός αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές του Μαΐου. Η παρουσία του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, για τις εργασίες του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων και οι επαφές που είχε με τον ομόλογό του, Κώστα Μπακογιάννη, βρέθηκαν στο στόχαστρο φιλοκυβερνητικών τουρκικών εφημερίδων και δικτύων.

Η Takvim κατηγορεί τον Ιμάμογλου για την τρίτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, η οποία «επίμονα εχθρεύεται και προκαλεί την Τουρκία», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ τονίζεται πως με δηλώσεις του στον ελληνικό τύπο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης «κατήγγειλε την ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη, με ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις» αναφερόμενος στην πρόσφατη καταδίκη του που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις της ενωμένης αντιπολίτευσης.

imamoglou mpakogiannis eswteriki

«Μηνύματα»

Από την Αθήνα, τόσο ο Εκρέμ Ιμάμογλου, όσο και ο Κώστας Μπακογιάννης, έστειλαν μηνύματα δημοκρατίας, συνεργασίας και ενότητας. Ο Τούρκος δήμαρχος μάλιστατον δήλωσε πως κοιτάζοντας τα Βαλκάνια «δεν βλέπει σουλτάνους και βασιλιάδες αλλά το δημοκρατικό τους αύριο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS