Χάθηκαν τα ίχνη του επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς – Φόβοι ότι δολοφονήθηκε ή τραυματίστηκε σε ισραηλινή επίθεση

Χάθηκαν τα ίχνη του επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς – Φόβοι ότι δολοφονήθηκε ή τραυματίστηκε σε ισραηλινή επίθεση

Έντονη είναι η ανησυχία ότι ο επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κούντς, του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, Ισμαήλ Καανί έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί σε ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.

Ο Καανί εθεάθη για τελευταία φορά στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα όπου μετέβη για να βοηθήσει την Χεζμπολάχ να ανακάμψει από ένα κύμα ισραηλινών επιθέσεων, δήλωσαν τρεις ανώνυμοι Ιρανοί αξιωματούχοι στους New York Times, εν μέσω εικασιών ότι ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς.

Τα ίχνη του κορυφαίου στρατηγού του Ιράν φαίνεται ότι είναι άγνωστος, γράφουν οι New York Times.

Ένα ανώνυμο μέλος των Φρουρών της Επανάστασης που βρίσκεται στην Βηρυτό είπε στους Times ότι η σιωπή του Ιράν επί του θέματος προκαλεί πανικό στους Ιρανούς στρατιωτικούς.

Ταυτόχρονα το ισραηλινό δίκτυο Ν12 μετέδωσε ότι είναι πιθανόν ο Ισμαήλ Καανί να τραυματίστηκε στον ισραηλινό βομβαρδισμό την περασμένη Παρασκευή όταν μπήκε στο στόχαστρο ο Χασέμ Σαφιεντίν, ο άνθρωπος που θεωρείται ότι θα διαδεχθεί τον Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ.

Τρεις πηγές από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Λιβάνου ανέφεραν χθες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού εμπόδισαν τα σωστικά συνεργεία να ερευνήσουν το σημείο του ισραηλινού χτυπήματος, στο οποίο πιθανολογείται ότι σκοτώθηκε ο Χασέμ Σαφιεντίν.

Μία από τις πηγές είπε ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν από την ημέρα του ισραηλινού χτυπήματος σε υπόγειο καταφύγειο στην Βηρυτό, όπου βρισκόταν με συνεργάτες του αξιωματούχους της Χεζμπολάχ.

Πηγές που επικαλείται το σαουδαραβικό δίκτυο Al Arabiya ανέφεραν ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε στην ισραηλινή επιδρομή. Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι το Ισραήλ επιβεβαίωσε την δολοφονία του διαδόχου του Νασράλα.

Μέχρι τώρα το Ιράν, η Χεμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός τηρούν σιγήν ιχθύος και δεν έχουν αναφερθεί στο θέμα της «εξαφάνισης του Ισμαήλ Καανί και του Χασέμ Σαφιεντίν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ