Βρετανία: «Να είστε ρεαλιστές στις μισθολογικές σας απαιτήσεις» είπε η υπουργός, φορώντας Rolex αξίας €11.000!

Βρετανία: «Να είστε ρεαλιστές στις μισθολογικές σας απαιτήσεις» είπε η υπουργός, φορώντας Rolex αξίας €11.000!

Mε ρολόι Rolex, αξίας 10.000 λιρών, η υπουργός Παιδείας της Βρετανίας καλεί τους απεργούς εκπαιδευτικούς να είναι ρεαλιστές με τις μισθολογικές τους απαιτήσεις.

Η Βρετανία βρίσκεται υπό απεργιακό κλοιό, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς να παίρνουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Η υπουργός, Γκίλιαν Κέγκαν, προέτρεψε σήμερα τους απεργούς εκπαιδευτικούς να είναι «ρεαλιστές» με τα μισθολογικά τους αιτήματα, ενώ φορούσε πανάκριβο ρολόι, αξίας χιλιάδων ευρώ, περίπου 11.000 ευρώ.

Η υπουργός Παιδείας βγήκε στον αέρα σήμερα το πρωί, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι στα σχολεία απήργησαν.

Περίπου το 85% των σχολείων θα είναι είτε πλήρως είτε μερικώς κλειστά λόγω απεργίας την Τετάρτη, δήλωνε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών.

Το πανάκριβο ρολόι της Βρετανίδας υπουργού

Η Κέγκαν, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Daily Mail, φαίνεται να φοράει το ακριβό ρολόι της, δώρο του συζύγου της, καθώς περιόδευε σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο.

Η γεννημένη στο Μερσισάιντ, συντηρητική πολιτικός, η οποία μεγάλωσε σε οικογένεια της εργατικής τάξης και εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 της, έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τους επικριτές των κοσμημάτων της για «ανεστραμμένο σνομπισμό».

Δήλωσε στο BBC Breakfast: «Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να βλέπουμε τον πληθωρισμό ή αυξήσεις μισθών που ξεπερνούν τον πληθωρισμό. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τροφοδοτήσουμε τον πληθωρισμό με αυξήσεις μισθών που καταστρέφουν τον πληθωρισμό. Πρέπει να φροντίσουμε όλους στην οικονομία».

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών κατέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έχουν εκτιμήσει πλήρως τον αντίκτυπο της συμπίεσης του κόστους ζωής στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

«Είναι πολύ εύκολο για ένα υπουργικό συμβούλιο γεμάτο εκατομμυριούχους να μη βιώνει πραγματικά τι συμβαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες μας και τις πραγματικές πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες μας», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

«Ήταν δώρο για τα 50ά μου γενέθλια από την οικογένειά μου»

Δεν είναι πρώτη φορά που η Βρετανίδα υπουργός κατηγορείται για τις στιλιστικές της, όχι και τόσο φθηνές, επιλογές, συζήτησε την κριτική που δέχθηκε για το ρολόι στο ραδιόφωνο LBC.

Δέχθηκε για το ίδιο ρολόι κριτική τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου ξεκαθάρισε ότι ήταν δώρο για τα 50ά γενέθλιά της από τον σύζυγό της και την οικογένειά της και αναγνώρισε ότι ήταν «πολύ τυχερή» που το κατείχε.

Οι απεργοί εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, 70.000 πανεπιστημιακούς και χιλιάδες οδηγούς τρένων και προσωπικό των συνοριακών δυνάμεων.

Πρόκειται για μια γενική απεργία, η οποία αναμένεται να κοστίσει στην οικονομία 200 εκατομμύρια λίρες και να ισοδυναμεί με ένα «μίνι λοκντάουν», με 500.000 εργαζόμενους συνολικά να αποχωρούν από την εργασία τους και εκατομμύρια ανθρώπους να αναγκάζονται να εργάζονται από το σπίτι τους, επισημαίνει η Daily Mail.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS