Κορωνοϊος -Johnson & Johnson: Καθυστερεί τη διανομή των εμβολίων στην Ευρώπη

Κορωνοϊος -Johnson & Johnson: Καθυστερεί τη διανομή των εμβολίων στην Ευρώπη

Θα καθυστερήσει την παράδοση των πρώτων δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της η Johnson & Johnson έπειτα από τον εντοπισμό έξι ασθενών που παρουσίασαν θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό.

Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν οι εμβολιασμένοι - Προβληματισμός στη Γερμανία - Έρευνα και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής «Le Figaro», η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε πριν από λίγο πως «πήρε την απόφαση να καθυστερήσει την παράδοση» του μονοδοσικού εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, καθώς οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές διέταξαν την προσωρινή αναστολή χορήγησής του στις ΗΠΑ.

«Εξετάζουμε τις υποθέσεις αυτές με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές», αναφέρει η εταιρεία. «Πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά την παράδοση του εμβολίου μας στην Ευρώπη», συνεχίζει η ανακοίνωση. Εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson επρόκειτο να παραδοθούν στην Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων.

Την Τετάρτη αναμένονταν οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα
Στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου αναμένονταν την Τετάρτη 14 Απριλίου. Συγκεκριμένα, η χώρα μας επρόκειτο να παραλάβει 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & johnson, χωρίς να είναι σαφές τι θα γίνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα του France24 και του πρακτορείου Reuters, το εμβόλιο της Johnson & Johnson και εκείνο της AstraZeneca βασίζονται στην ίδια τεχνολογία, με ανενεργό ιό, τον αδενοϊό, ο οποίος μεταφέρει το γονιδίωμά του στο σώμα. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson χρησιμοποιεί ανθρώπινο αδενοϊό, ενώ της AstraZeneca εκείνο χιμπαντζή.

Σταματούν τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson οι ΗΠΑ
Οι δύο ομοσπονδιακές αρχές θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο της J&J σε ομοσπονδιακές υπηρεσίας και θα παροτρύνουν τις Αρχές των πολιτειών να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με αξιωματούχους που ενημερώθηκαν σχετικά με την απόφαση, αναφέρουν οι «New York Times».

Επτά εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις το 0,0001% αυτών που εμβολιάστηκαν είχαν την ανεπιθύμητη αντίδραση.

Ένας τύπος θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο που ονομάζεται θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου παρατηρήθηκε σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων σε έξι γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Μία εξ αυτών κατέληξε και μία δεύτερη νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Νεμπράσκα.

Σύμφωνα με το CDC, άλλες εννέα εκατομμύρια δόσεις έχουν σταλεί για διανομή στις Πολιτείες.

Προληπτική η παύση της χορήγησης του Johnson & Johnson
Σε κοινή τους δήλωση, CDC και FDA αναφέρουν ότι συνιστούν προληπτικά την παύση της χρήσης του συγκεκριμένου εμβολίου. «Το CDC και το FDA εξετάζουν δεδομένα που περιλαμβάνουν έξι αναφερθείσες στις ΗΠΑ περιπτώσεις σπάνιου και σοβαρού θρόμβου αίματος σε άτομα μετά τη λήψη του εμβολίου. Αυτή τη στιγμή, αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες φαίνεται να είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η θεραπεία αυτού του συγκεκριμένου τύπου θρόμβου αίματος διαφέρει από τη θεραπεία που συνήθως μπορεί να χορηγηθεί.

Το CDC θα συγκαλέσει συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πρακτικών Ανοσοποίησης (ACIP) την Τετάρτη για να επανεξετάσει περαιτέρω αυτές τις περιπτώσεις και να αξιολογήσει τη δυνητική τους σημασία.

Η FDA θα επανεξετάσει αυτήν την ανάλυση, καθώς διερευνά επίσης αυτές τις περιπτώσεις.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS