Αναυδοι οι υπάλληλοι του Twitter με τις πρακτικές απόλυσης του Μασκ -Αυτά είναι το mail που πήραν όσοι απολύθηκαν

Αναυδοι οι υπάλληλοι του Twitter με τις πρακτικές απόλυσης του Μασκ -Αυτά είναι το mail που πήραν όσοι απολύθηκαν

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τους υπαλλήλους του Twitter που μέσω ενός email από τη νέα διοίκηση του μέσου, τον Ελον Μασκ δηλαδή, ενημερώθηκαν ότι θα μάθουν σε λίγες ώρες το αν θα απολυθούν.

Οι φήμες περί απόλυσης 3.700 υπαλλήλων, του μισού προσωπικού του Twitter δηλαδή, ξεκίνησαν πριν καν επιβεβαιωθεί το deal εξαγοράς και παρά την πρώτη άρνηση του Ελον Μασκ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Ο Ελον Μασκ προχωρά σε μια πλήρη αναδιάρθρωση στο Twitter με σκοπό να το μετατρέψει στον χώρο που εκείνος φαντάζεται. Και στο πλαίσιο αυτό, αλλά και στο πλαίσιο εξορθολογισμού των οικονομικών, σε ένα μέσο η αγορά του οποίου τού στοίχε 44 δισ. δολάρια, ξεκινά με τις απολύσεις.

Σε μια κίνηση που πάγωσε άπαντες, όχι απλά ως κίνηση αυτή καθεαυτή αλλά και λόγω του τρόπου με τον οποίο αποφασίστηκε να γίνει αυτή η μείωση στο μισό του προσωπικού, εστάλη ένα email που ενημέρωνε τους υπαλλήλους ότι τις επόμενες ώρες θα μάθουν αν θα απολυθούν ή θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης,

Τους δίνονταν οδηγίες βήμα βήμα, π.χ. ότι θα λάβουν μέχρι συγκρεκριμένη ώρα ένα mail με τίτλο «Ο ρόλος σας στο Twitter» και τους εξηγούσαν: Αν λάβετε mail στο εταιρικό ταχυδρομείο σας τότε παραμένετε στην εταιρεία, ενώ αν λάβετε στο προσωπικό σας απολύεστε, ή ότι αν είναι στο δρόμο για το γραφείο να επιστρέψουν σπίτι τους.

Εκλεισαν τα γραφεία του Twitter, έκοψαν την πρόσβαση σε mail, εταιρικά laptop

Ο Ελον Μασκ και η νέα διοίκηση του Twitter αποφάσισαν να κλείσουν χθες Παρασκευή τα γραφεία του μέσου σε όλο τον κόσμο και οι εργαζόμενοι να μείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας όπως υποστήριξαν.

Επίσης, μέλη του προσωπικού ανέφεραν ότι τούς είχαν κόψει από τους λογαριασμούς εργασίας τους και τούς είχαν κλειδώσει τους φορητούς υπολογιστές τους και τα εταιρικά κινητά.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως περιγράφει η Daily Mail, ότι τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Λονδίνο, στο Piccadilly CIrcus, όπου εργάζονται περίπου 1.000 άτομα ήταν έρημα χθες, με τους εργαζομένους να παραμένουν σπίτια τους απορρώντας για το μέλλον τους.

Στο εσωτερικό του κτιρίου όπως γλαφυρά περιγράφει η Daily Mail, κάθε ένδειξη ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε κάποτε καταλάβει το κτίριο είχε σβηστεί. Το προσωπικό ασφαλείας δήλωσε ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης, αρνούμενο να σχολιάσει περαιτέρω.

Ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας στην έδρα του Twitter για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) στο Δουβλίνο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κανείς δεν θα έμπαινε στο γραφείο την Παρασκευή και ότι οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί να μείνουν στο σπίτι τους. 

Ένα άλλο μέλος του προσωπικού ασφαλείας κλείδωσε τις περιστρεφόμενες πόρτες στο μπροστινό μέρος του κτιρίου, όπου εργάζονταν περίπου 500 άτομα πριν από την έναρξη των απολύσεων.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι τα γραφεία του θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα ανασταλεί η πρόσβαση σε όλες τις κάρτες του προσωπικού «για να διασφαλιστεί η ασφάλεια κάθε εργαζομένου καθώς και των συστημάτων και των δεδομένων των πελατών του Twitter».

Όσοι δεν απολύθηκαν ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 7 Νοεμβρίου και τους ζητήθηκε να «απέχουν από τη συζήτηση εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας».

Επιπλέον, θα ενημερωθούν για το «όραμα του Musk για την εταιρεία» τις επόμενες ημέρες, ενώ «περισσότερες πληροφορίες» θα μοιραστούν την επόμενη εβδομάδα.

To mail που έλαβαν όσοι απολύθηκαν από το Twitter

Γεια σας,

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, το Twitter πραγματοποιεί μείωση του εργατικού δυναμικού με σκοπό να φτιαχτεί μια εταιρεία πιο υγιής.

Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες και με λύπη γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι ο ρόλος σας στο Twitter έχει επηρεαστεί.

Σήμερα είναι η τελευταία σας εργάσιμη ημέρα στην εταιρεία, ωστόσο, θα παραμείνετε απασχολούμενοι στο Twitter και θα λαμβάνετε αποζημίωση και παροχές μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής σας στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, θα βρίσκεστε σε περίοδο άδειας και η πρόσβασή σας στα συστήματα του Twitter θα απενεργοποιηθεί.

Παρόλο που δεν αναμένεται να εργαστείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου αδείας, εξακολουθείτε να υποχρεούστε να συμμορφώνεστε με όλες τις πολιτικές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του εγχειριδίου για τους εργαζόμενους και του κώδικα συμπεριφοράς.

Εντός μίας εβδομάδας, θα λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά αποζημίωσης και τους οικονομικούς πόρους που επεκτείνονται πέραν της περιόδου αδείας.

Εκείνη τη στιγμή θα λάβετε επίσης μια συμφωνία αποχώρησης και αποδέσμευσης από αξιώσεις και άλλα στοιχεία για την αποχώρηση από την εργασί.

Το mail που έλαβαν όσοι παραμένουν στην εταιρεία

Γεια σας,

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης και για την αφοσίωσή σας στο σημαντικό έργο που επιτελείτε στο Twitter. Σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επιβεβαιώσουμε ότι η απασχόλησή σας δεν επηρεάζεται από τη σημερινή μείωση του εργατικού δυναμικού.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ο Ελον Μασκ πέρασε χρόνο με διάφορους υπαλλήλους, πελάτες, συνεργάτες, φορείς χάραξης πολιτικής και χρήστες του Twitter. Ανυπομονεί να επικοινωνήσει σύντομα με όλους για το όραμά του για την εταιρεία. Γνωρίζουμε ότι πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες να μοιραστούμε την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, σημειώστε ότι μέχρι τη Δευτέρα, το Birdhouse είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας, τα κτίρια των γραφείων μας είναι προσωρινά κλειστά και η πρόσβαση με κάρτες έχει ανασταλεί προσωρινά. Τα γραφεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

Σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να επιδεικνύετε σεβασμό στους συναδέλφους που επηρεάζονται καθώς γίνονται αυτές τις αλλαγές. Ως υπενθύμιση, αναμένουμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με τον κώδικα της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Τύπο ή αλλού.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για το συναρπαστικό μέλλον του Twitter.

Προσπαθεί να καθησυχάσει ο Ελον Μασκ μετά τις μαζικές απολύσεις

Ο επικεφαλής της ασφάλειας του Twitter δήλωσε αργότερα ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας έχουν επηρεάσει περίπου το 15% του εργαζομένων τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter πιστεύεται ότι θέλει να μειώσει δραστικά το κόστος της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της πλατφόρμας αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, αφού έγραψε στο Twitter «πρέπει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς με κάποιο τρόπο».

Ο ίδιος δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής: «Όσον αφορά τη μείωση του προσωπικού του Twitter, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατ. ευρώ την ημέρα. Σε όλους τους αποχωρούντες προσφέρθηκε αποζημίωση 3 μηνών».

Ο δισεκατομμυριούχος ανέβασε επίσης στο Twitter μια σειρά από αναρτήσεις του επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας Yoel Roth, οι οποίες ανέφεραν: «Εδώ είναι τα γεγονότα σχετικά με το πού βρίσκεται σήμερα η ικανότητα εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter και η ικανότητα συντονισμού.

Ενώ αποχαιρετήσαμε χθες απίστευτα ταλαντούχους φίλους και συναδέλφους, οι βασικές μας δυνατότητες συντονισμού παραμένουν στη θέση τους.

Η χθεσινή μείωση προσωπικού επηρέασε περίπου το 15% του τμήματός μας Trust & Safety (σε αντίθεση με τις περικοπές περίπου 50% σε ολόκληρη την εταιρεία), με το προσωπικό μας πρώτης γραμμής για τον συντονισμό να βιώνει τον μικρότερο αντίκτυπο.

Την περασμένη εβδομάδα, για λόγους ασφαλείας, περιορίσαμε την πρόσβαση στα εσωτερικά μας εργαλεία για ορισμένους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μελών της ομάδας μου.

Οι περισσότεροι από τους 2.000 και πλέον συντονιστές περιεχομένου που εργάζονται στην πρώτη γραμμή δεν επηρεάστηκαν και η πρόσβαση θα αποκατασταθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερο από το 80% του όγκου του εισερχόμενου περιεχομένου μας δεν επηρεάστηκε καθόλου από αυτή την αλλαγή πρόσβασης. Ο ημερήσιος όγκος των ενεργειών συντονισμού που πραγματοποιούμε παρέμεινε σταθερός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ο Μασκ ισχυρίστηκε δε, ότι η ρητορική μίσους την περασμένη εβδομάδα στο Twitter κινήθηκε σε επίπεδα κάτω του συνηθισμένου, παρά τα όσα λέγονται ή γράφονται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ