Αγία Σοφία: Νέοι βανδαλισμοί - Ξύνουν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια για... αναμνηστικά

Αγία Σοφία: Νέοι βανδαλισμοί - Ξύνουν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια για... αναμνηστικά

Νέες εικόνες ντροπής έρχονται από την Αγία Σοφία, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για βανδαλισμούς. 

Συγκεκριμένα, φωτογραφίες στα social media δείχνουν επισκέπτες να ξύνουν τους τοίχους του ναού και να τοποθετούν μικρά κομμάτια και σκόνη σε σακούλες, προκειμένου να τα πάρουν ως αναμνηστικά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gazete Duvar, χρήστης ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες γυναικών που «παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες», τονίζοντας ότι «παλαιότερα απαγορεύονταν ακόμα και οι φωτογραφίες με φλας γιατί υπήρχε κίνδυνος να καταστραφούν οι τοίχοι. Τώρα αποκολλούν κομμάτια και τα βάζουν σε σακούλες ως αναμνηστικά».

https://ysterografonews.gr/images/740/2022/kosmos/1/agia-sofia-2.jpg

Έναν μήνα μετά την καταστροφή της Αυτοκρατορικής Πύλης 

Πριν από περίπου έναν μήνα οργή και αποτροπιασμό είχε προκαλέσει ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας προκαλεί αποτροπιασμό και λύπη, τονίζει σε ανακοίνωση του το ελληνικό ΥΠΕΞ, σχετικά με τις σοβαρότατες φθορές που αποτυπώνονται σε φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδίκτυου.

Η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης είχε καταγγείλει μέσω twitter την καταστροφή της ιστορικής αυτοκρατορικής πύλης της Αγίας Σοφίας.

Συγκεκριμένα, η Σύνδεσμος Ιστορίας της Τέχνης σε ανάρτησή της στο Twitter κατήγγειλε ότι: «Διαπιστώσαμε ότι η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και τη φωτογραφίσαμε, γύρω στις 20:45 σήμερα το βράδυ (18.04.2022)», παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS