ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Συνεργασία Τουρκίας με Κατάρ και ΗΠΑ -Για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ

Η Τουρκία συνεργάζεται με το Κατάρ και τις ΗΠΑ για το θέμα της λειτουργίας του αεροδρομίου της Καμπούλ και συζητά με τους Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ πρόσθεσε ότι η ασφάλεια του αεροδρομίου στο Αφγανιστάν αποτελεί το βασικό ζήτημα.

Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV ότι 19 Τούρκοι τεχνικοί βρίσκονται στην Καμπούλ και συζητούν με το Κατάρ για το αεροδρόμιο.

Η Αγκυρα έχει προειδοποιήσει τους Ταλιμπάν ότι δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή για τη λειτουργία του αεροδρομίου της αφγανικής πρωτεύουσας, αν μονάδες της δεν αναλάβουν την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Σκοπός η ασφάλεια του αεροδρομίου
Ο Τσαβούσογλου σχολίασε ότι οι Ταλιμπάν μπορούν να είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια εκτός αεροδρομίου, όμως πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν έναν πιο αξιόπιστο μηχανισμό στο εσωτερικό.

Πιθανόν μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας να αναλάβει την αποστολή αυτή, εφόσον οι Ταλιμπάν επιμείνουν να μην υπάρξουν ξένες δυνάμεις στο Αφγανιστάν, επεσήμανε ο Τούρκος υπουργός.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αρχίζει το σχολείο...

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS