Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σπάτε τα μακαρόνια πριν τα μαγειρέψετε

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σπάτε τα μακαρόνια πριν τα μαγειρέψετε

Μια συγγραφέας βιβλίου μαγειρικής μοιράστηκε τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι μάγειρες στο σπίτι κατά την προετοιμασία των ζυμαρικών, συμπεριλαμβανομένου του σπασίματος των μακαρονιών για να χωράνε στην κατσαρόλα, αλλά και της προσθήκης λαδιού στο νερό που βράζει.

Η Ιταλοαυστραλή τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Σίλβια Κολόκα, αποκάλυψε τους χρυσούς κανόνες της για το μαγείρεμα του τέλειου πιάτου ζυμαρικών.

Στο νέο της βιβλίο, «Simple Italian», η 43χρονη σεφ λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να σπάτε να μακαρόνια πριν τα βράσετε, γιατί το μήκος τους είναι ιδανικό για να τυλίγονται γύρω από το πιρούνι. «Με εξαίρεση μόνο εάν χρησιμοποιείτε τα μακαρόνια ως προσθήκη σε μια σούπα, δεν πρέπει ποτέ να τα σπάτε για να χωράνε καλύτερα στην κατσαρόλα. Απλώς, χρησιμοποιήστε μια μεγαλύτερη».

 

 

 

Λάθος να προσθέτετε λάδι στο μαγείρεμα -Ποιο είναι το σωστό;

Επίσης, ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η προσθήκη λαδιού στο νερό μαγειρέματος βοηθά στο να μην κολλάνε τα ζυμαρικά μεταξύ τους, η σεφ λέει ότι η μέθοδος αυτή δεν λειτουργεί. «Αν το κάνετε αυτό, το λάδι θα επιπλέει στην κορυφή, καθιστώντας το τελείως άχρηστο, και όταν στραγγίξετε τα ζυμαρικά σας, η επίστρωση λαδιού θα αποτρέψει τη σάλτσα να κολλήσει καλά επάνω τους», εξήγησε.

Τι πρέπει να κάνετε, όμως, για να μην κολλάνε τα ζυμαρικά σας; Είναι απλό... Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό και τα ανακατεύετε μερικές φορές όσο μαγειρεύονται.

 

 

 

Τα τέλεια al dente ζυμαρικά

Όσο για τα τέλεια ζυμαρικά al dente; Όπως λέει, πρέπει πάντα να τα βράζετε και όχι να τα σιγοβράζετε. «Ποτέ μη μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας σε χαμηλή φωτιά, διαφορετικά θα γίνουν ένα κολλώδες χάος. Απαιτείται υψηλή θερμοκρασία» είπε και πρόσθεσε: «Κατά κανόνα, το al dente σημαίνει μαγείρεμα ζυμαρικών για ένα ή δύο λεπτά λιγότερο απ' ό,τι θα σκεφτόσασταν ενστικτωδώς. Μόλις βγουν τα ζυμαρικά από το νερό, η υπολειμματική θερμότητα θα συνεχίσει τη διαδικασία μαγειρέματος, όπως και όταν βάλεις τα ζυμαρικά σε μια σάλτσα, πάλι θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS