Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής ΔΟΥ της Κέρκυρας -Οι διάλογοι, οι εκβιασμοί και τα χρήματα

Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής ΔΟΥ της Κέρκυρας -Οι διάλογοι, οι εκβιασμοί και τα χρήματα

Τα ξημερώματα της Τετάρτης πάρθηκε η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα για τους 4 εφοριακούς και τον λογιστή της ΔΟΥ Κέρκυρας, οι οποίοι σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος ο Υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, που φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος της οργάνωσης.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εγγύηση από 3.000 έως 30.00 αλλά και εμφάνιση 2 φορές τον μήνα στο τμήμα), αφέθηκαν οι άλλοι τρεις (2 επόπτες και 1 ελεγκτής) αλλά και ο λογιστής.

Η μαραθώνια απολογία τους διήρκεσε πάνω από 15 ώρες, ενώ πρώτος απολογήθηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Δικηγόρος λογιστή: «Δόθηκε απάντηση από τη Δικαιοσύνη σε αυτούς που διέσυραν έναν ευυπόληπτο πολίτη»

Μετά την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου λογιστή, κ. Χρήστος Γκάτσιος, είπε ότι ο πελάτης του «αφέθηκε ελεύθερος με κάποιους τυπικούς, περιοριστικούς όρους. Αυτό τα λέει όλα και για την ουσία της υποθέσεως. Επιπλέον, δίδεται μια απάντηση από τη Δικαιοσύνη σε αυτούς που τόσες ημέρες διέσυραν κυριολεκτικά έναν ευυπόληπτο πολίτη, οικογενειάρχη και επιχειρηματία».

Στην ερώτηση αν θεωρεί πως δεν υπήρχαν στοιχεία που να δένουν την υπόθεση αλλά και σχετικά με τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο δικηγόρος του λογιστή απάντησε: «Δεν είναι θέμα αν δεν υπάρχουν στοιχεία, εδώ ερευνάται η αλήθεια, και η αλήθεια αυτό κατέδειξε. Πετύχαμε να φέρουμε στο φως τη πραγματικότητα όλη. Διότι άλλο να λέγονται πράγματα και άλλο να αποδεικνύονται».

Τέλος, για τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ο κ. Γκάτσιος είπε: «Αυτές υπάρχουν και καθένας έχει την ευθύνη για αυτό».

Ο αρχηγικός ρόλος του υποδιευθυντή της ΔΟΥ Κέρκυρας

Ο υποδιευθυντής Εφορίας Κέρκυρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε αρχηγικό ρόλο, ενώ οι άλλοι τρεις συνάδελφοί του -που αφέθηκαν ελεύθεροι- χαρακτηρίζονταν ως στελέχη της οργάνωσης. Ο λογιστής -που επίσης αφέθηκε ελεύθερος- κατηγορήθηκε ως μέλος του κυκλώματος και για άμεση συνέργεια.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης καθήκοντος και της εκβίασης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον πλήρη έλεγχο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είχε ο υποδιευθυντής της Εφορίας Κέρκυρας, ο οποίος καθόριζε τα χρήματα που θα απαιτούνταν από τους επιχειρηματίες, αλλά και πώς θα μοιράζονταν τα ποσοστά στον ίδιο και στους συνεργούς του.

«Αλαζόνας ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας»

Μάλιστα, ένας υπάλληλος της Εφορίας της Κέρκυρας χαρακτήρισε τον υποδιευθυντή ως αλαζόνα, λέγοντας πως η πόρτα του γραφείου του ήταν μονίμως κλειστή, σε αντίθεση με τους προκατόχους του και ότι γενικότερα, είχε μια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο προσωπικό.

Σύμφωνα με όσα γίνουν γνωστά και από τους διαλόγους που έχουν διαρρεύσει, όλα περνούσαν από τα χέρια του υποδιευθυντή, ο οποίος κανόνιζε ποιους επιχειρηματίες θα εκβίαζαν, πόσα χρήματα θα ζητούσαν και πώς θα γινόταν η μοιρασιά.

Να σημειωθεί πως η εφορία της Κέρκυρας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εξυπηρετεί πολίτες μόνο ηλεκτρονικά και κατόπιν ραντεβού.

Οι διάλογοι που «έκαψαν» τους εφοριακούς στην Κέρκυρα

Σε μια συνομιλία από τις συνομιλίες ανάμεσα στον υποδιευθυντή και στον ελεγκτή έχει αποτυπωθεί η μεταξύ τους συνεννόηση για το πώς θα… δρομολογήσουν τις υποθέσεις τους.

Υποδιευθυντής: Πρέπει να δρομολογήσουμε σιγά-σιγά τις υποθέσεις μας. Θύμισέ μου… ποιος είναι ο λογιστής αυτού του μ*; Ο Β…;

Ελεγκτής: Τον…, μ’ αυτόν μιλάει.

Υποδιευθυντής: Κάνε μια συζήτηση. Να του πει, αν θέλεις να απαλλαγείς χρονικά τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε. Ξέρεις κάτι, ινκόγκνιτο, πες του, βγαίνουν τα προγράμματα για το ποιοι θα ελεγχθούν ανά κύμα. Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από σένα και να παραγραφεί η υπόθεση σου. Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η Υπηρεσία μαζί σου, καλώς. Αλλιώς, δεσμευόμαστε για αυτό που είχαμε πει, αλλάζουμε ελεγκτή. Ενδιαφέρεσαι;

Ελεγκτής: Πρέπει να το οριστικοποιήσουμε… να ξαναδώ τον…

Παρακάτω παρατίθεται και άλλη συνομιλία μεταξύ του υποδιευθυντή με έναν εκ των δύο συλληφθέντων εποπτών της Εφορίας.

Υποδιευθυντής: Άσε τις μ* ρε, του λέω, έχει κάνει αγορές, του λέω, τα ξέρω, αφού τα μαθαίνω, δεν ξέρω τι αγοράζει και κάνει. Λεφτά, του λέω, έχει λοιπόν. Θέλω να κάνουμε βεβαίωση, θέλω να τον κλείσουμε, μου λέει, εμείς. Ωραία, του λέω. Τι να του πω… με ενδιαφέρει να μην κελαηδήσει. Αν κελαηδήσει του λέω και μου είχες εσύ δεσμευτεί ότι δεν θα κελαηδήσει, σημαίνει δύο πράγματα. Εντολή για τα επόμενα ανέλεγκτα χρόνια για τον ίδιο και μάλιστα από αδιάφθορους, από απέναντι, για να καλυφθούμε. Και κόβεται η πρόσβασή σου στη ΔΟΥ. Μετά δεν ξαναπερνάς ούτε απ' έξω. Εγγυάσαι, του λέω, ότι δεν θα μιλήσει;

Επόπτης: Τι του πες;

Υποδιευθυντής: 20 τον χρόνο.

Επόπτης: Πολλά.

Υποδιευθυντής: Έχει πληρώσει, λέω, 2.000 ευρώ ΦΠΑ δύο χρόνια του λέω.

Επόπτης: Δεν τα βγάζουν ρε προϊστάμενε απ' την τσέπη τους. Έρχονται και σου κλαίγονται.

Συναντήσεις στα αυτοκίνητα

Υποδιευθυντής: Δεν βάζεις ποτέ χοντρό πακέτο μες στο σπίτι.

Επόπτης: Ή της κλείνεις ένα ραντεβού κάπου μετά….να σου πω επειδή δεν…για καφέ, βγες έξω, να σε πάρω με το αμάξι να πάμε μια βόλτα. Την παίρνεις βόλτα. Πρόσεξε, πίσω σου αν σε ακολουθεί κανείς…

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ