Σακούλες με αίμα, γιατρός στο αεροπλάνο -Τα μέτρα που παίρνει ο Κάρολος για το τουρ του στην Αυστραλία

Σακούλες με αίμα, γιατρός στο αεροπλάνο -Τα μέτρα που παίρνει ο Κάρολος για το τουρ του στην Αυστραλία

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέπληξε τους βασιλικούς θαυμαστές όταν αποκαλύφθηκε ότι θα σταματούσε τη θεραπεία του για τον καρκίνο κατά την επερχόμενη περιοδεία του σε Αυστραλία και Σαμόα.

Ο 75χρονος μονάρχης και η βασίλισσα Καμίλα θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας πρώτα τις βασιλικές τους υποχρεώσεις στην Αυστραλία πριν κατευθυνθούν στη Σαμόα για τη Συνάντηση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM).

Ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να συνεχίσει τη θεραπεία του για τον καρκίνο μέχρι να πετάξει, αλλά οι γιατροί του χαίρονται που θα σταματήσει για λίγο όσο λείπει στο μεγάλο ταξίδι του, αναφέρει η Daily Mail.

Αν και ο γιατρός του έδωσε το δικαίωμα στον Κάρολο να σταματήσει τη θεραπεία του, το ταξίδι του τροποποιήθηκε για να εξυπηρετήσει την κατάσταση της υγείας του.

Ο Κάρολος θα φροντίζει την υγεία του ενώ απέχει 9.000 μίλια από το σπίτι και θα προσαρμόσει το ταξίδι του για να διασφαλιστεί η ευημερία του.

Οι 4 προφυλάξεις που θα πάρει ο βασιλιάς Κάρολος για το ταξίδι του:

  • Μικρότερο ταξίδι

Αν και ο Κάρολος ήθελε θα επισκεφθεί τη Νέα Ζηλανδία σε αυτή την περιοδεία, οι γιατροί του τον συμβούλεψαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα για να δοθεί προτεραιότητα στη συνέχιση της ανάρρωσής του, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Το παλάτι πρόσθεσε: «Σε στενή συνεννόηση με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας και λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τις πιέσεις του χρόνου και της επιμελητείας, συμφωνήθηκε να περιοριστεί η επίσκεψη μόνο στη Σαμόα και την Αυστραλία».

  • Γιατρός στο αεροπλάνο

Σύμφωνα με τον βασιλικό ρεπόρτερ Gordon Rayner, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει 20 βασιλικές περιοδείες, ο μονάρχης συνοδεύεται πάντα από έναν γιατρό του Βασιλικού Ναυτικού στα ταξίδια του, ο οποίος θα έχει ερευνήσει εκ των προτέρων τα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Ο γιατρός μεταφέρει εξοπλισμό που περιλαμβάνει έναν κινητό απινιδωτή και φάρμακα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και λέγεται ότι δεν απέχει ποτέ περισσότερο από μερικά βήματα από τον βασιλιά ανά πάσα στιγμή.

  • Βασιλικό αίμα

Ο βασιλιάς Κάρολος ταξιδεύει με τις δικές του προσωπικές σακούλες αίματος τις οποίες έχει πάντα μαζί του όπου κι αν πάει.

«Πρέπει να βεβαιωθείς ότι καλύπτεις κάθε ενδεχόμενο και το αεροσκάφος θα μετάφερει αίμα σε περίπτωση που υπήρχε μετάγγιση αίματος», είπε στο Hello ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισας Dickie Arbiter όταν ρωτήθηκε γιατί κουβαλούσαν αίμα μαζί τους.

«Δεν υπάρχει ποτέ καμία εγγύηση ότι θα πάρετε τον σωστό τύπο αίματος στον προορισμό σας», προσθέτει.

  • Προφυλάξεις πτήσης

Χωρίς να σχετίζεται με τη θεραπεία του για τον καρκίνο, ο βασιλιάς Κάρολος έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πρήξιμο των χεριών του κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών – ήταν μια πτήση προς την Αυστραλία το 2012 που ώθησε τον βασιλιά να αποκαλέσει τα μεγεθυσμένα δάχτυλά του ως «δάχτυλα λουκάνικου».

Είναι σύνηθες φαινόμενο τα άκρα να πρήζονται κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού, επειδή το να κάθεστε ακίνητοι προκαλεί τη συγκέντρωση αίματος σε ορισμένες περιοχές λόγω έλλειψης κίνησης.

Για να το καταπολεμήσει και να διατηρήσει τα δάχτυλά του χωρίς πρήξιμο, ο βασιλιάς πρέπει να παραμένει ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια της πτήσης, να κρατά τα χέρια του υψωμένα πάνω από την καρδιά για να μειώσει τη ροή του αίματος στην πρησμένη περιοχή και να κάνει μασάζ, κάτι που ο γιατρός του μπορεί να βοηθήσει κατά την πτήση.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ