Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές πίσω από την εκτέλεση 38χρονου στην Ηλιούπολη

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές πίσω από την εκτέλεση 38χρονου στην Ηλιούπολη

Ένας 38χρονος που κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 σε μεγάλη υπόθεση εκβιαστών με 22 συλλήψεις και 70 συνολικά κατηγορούμενους έπεσε νεκρός ύστερα από περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας επί της οδού Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη.

Πρόκειται για μία από τις 25 περίπου εγκληματικές επιθέσεις εναντίον ατόμων με ποινικές εμπλοκές που έχουν σημειωθεί από το 2017, ενώ αυτή η δολοφονία έρχεται μόλις 18 ημέρες μετά την δολοφονία άλλου ποινικού στα Βριλήσσια. Χωρίς μάλιστα οι αστυνομικοί να αποκλείουν σχέση μεταξύ των δύο τελευταίων εγκληματικών ενεργειών.

Ο 38χρονος με το ψευδώνυμο «μαύρος» εμφανιζόταν στενός συνεργάτης 50χρονου ποινικού- επίσης κατηγορούμενος στην προαναφερόμενη δικογραφία – που τραυματίσθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε ενέδρα αγνώστων, έξω από φούρνο στη Βάρη, όμως κατόρθωσε να διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακόμη ο 38χρονος ποινικός που είχε αναλάβει και υπεύθυνος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, φαίνεται να διατηρούσε επαφές με Αλβανό που είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ληστειών κι είναι φυλακισμένος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχε καμία περαιτέρω ποινική εμπλοκή.

Στη δικογραφία του 2015 (σσ η δίκη για την υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη) αναφερόταν ότι στην εγκληματική συμμετείχαν – περιφερειακά – γνωστά ονόματα της «μαφίας» της Ηλιούπολης.

Πυροβολισμοί με καραμπίνα στην Αγία Βαρβάρα

Ταμπουρωμένος στο διαμέρισμά του σε πολυκατοικία στην οδό Βουτένης στην Αγία Βαρβάρα παρέμεινε για ώρες ο 40χρονος Ρομά που το μεσημέρι της Δευτέρας πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον αυτοκινήτου, μετά από διαπληκτισμό με οδηγό έναν Ρομά και συνοδηγό έναν Αλβανό.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε έφοδος της ΕΚΑΜ, καθώς ο δράστης αρνήθηκε να παραδοθεί. Ωστόσο, ο 40χρονος δεν ήταν στο διαμέρισμα και πλέον αναζητείται.

Το αυτοκίνητο, στην προσπάθεια του οδηγού να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο συνοδηγός.

Μετά το περιστατικό η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, περιπολικά και ΕΚΑΜ με αλεξίσφαιρες ασπίδες και ειδικό εξοπλισμό), ενώ κλήθηκε και εισαγγελέας.

Τριάντα συλλήψεις στην Κρήτη για παράνομο τζόγο

Στην σύλληψη 14 ατόμων, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια και για παραβίαση των μέτρων για την προστασία από την πανδημία και 16 ατόμων για παραβίαση των μέτρων για την προστασία από την πανδημία, προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά την διάρκεια ελέγχου σε σπίτι σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, «κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός ως υπεύθυνος διαχειριστής της οικίας, είχε επιτρέψει σε δώδεκα (12) άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS