ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο, υπογράμμισε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας. Απαισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου, εμφανίστηκε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο», υπογράμμισε ο Καθηγητής, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή εικόνα με τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών. Για περίπου μια εβδομάδα ακόμα θεωρώ ότι θα συνεχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι «έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι».
Τέλος, αναφερθείς στα self test, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι ένα μέτρο που θα λειτουργήσει, αν και όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση του κόσμο

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τι αγνοεί ο Χουλούσι Ακάρ

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS