Παρακολουθήσεις: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στα αρχεία της ΕΥΠ από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Παρακολουθήσεις: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στα αρχεία της ΕΥΠ από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός συνοδευόμενος από δύο ειδικούς πραγματογνώμονες από τον κατάλογο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετέβη στα γραφεία της ΕΥΠ προκειμένου να ελέγξει εάν τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν μέσω predator (και περιλαμβάνονταν στη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) ταυτίζονται με εκείνα που είχε θέσει υπό τηλεφωνική παρακολούθηση η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετέβη ο ίδιος στην ΕΥΠ, καθώς όποια προσπάθεια είχε γίνει στο παρελθόν στην ΑΔΑΕ και το αρμόδιο τριμελές όργανο όταν η υπόθεση βρισκόταν στα χέρια των εισαγγελέων πρωτοδικών, δεν καρποφόρησε.

Η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πάντως έχει μπει στην τελική της ευθεία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες και έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ