Υπό παρακολούθηση οι Σέρρες για 48 ώρες πριν το lockdown

Υπό παρακολούθηση οι Σέρρες για 48 ώρες πριν το lockdown

Σε 48ωρη παρακολούθηση μπαίνουν οι Σέρρες μετά την έκρηξη κρουσμάτων στην περιοχή, αλλά και μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλους τους τοπικούς και αρμόδιους φορείς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, εξέτασαν την κατάσταση των Σερρών, χαρακτηρίζοντάς την κρίσιμη με αποτέλεσμα οι δύο επόμενες ημέρες να καθορίσουν τις εξελίξεις. Εάν τα κρούσματα αυξηθούν η περιοχή θα περάσει στο επίπεδο 4, με όλα τα μέτρα της τοπικής καραντίνας που ισχύουν μέχρι στιγμής.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση στο δήμο Σερρών λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown.

Ο κ.Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αντιπεριφέρεια Σερρών παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τόνισε ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων του κοροναϊού εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών.

Η αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας, είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο «επίπεδο 4».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Νέα μέτρα με «μπλόκο» στις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό

Ωστόσο, η έκρηξη κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, με τις ανησυχητικές μολύνσεις που φτάνουν τα 1000 κρούσματα «ρίχνουν» στο τραπέζι και νέα μέτρα.

Ακόμη και το μπλόκο στις μετακινήσεις εκτός των συνόρων της περιφερειακής ενότητας αλλά και της χώρας μετά το άλμα των ημερήσιων κρουσμάτων και των νεκρών, μπαίνει στο πλάνο ως ένα από τα μέτρα περιορισμού του ιού στη χώρα μας.

Ήδη εδώ και δύο ημέρες πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες της χώρας καλούνται να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, με την βραδινή καραντίνα, αλλά και την χρήση μάσκας παντού. Εάν όμως τα μέτρα αυτά δεν αποδώσουν και έχουμε το «φαινόμενο των Σερρών», τότε υπάρχει η σκέψη να αυστηροποιηθούν τα μέτρα.

Η «κόκκινη» απειλή μπροστά στην οποία βρίσκεται όλη η χώρα, πρέπει να φρενάρει, και σύμφωνα με τους ειδικούς οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό, ιδιαίτερα όσοι νομοί και ΠΕ έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και ήδη βρίσκονται στο επίπεδο 4, να απαγορευτούν.

Το «φαινόμενο των Σερρών» άλλωστε είναι το κύριο παράδειγμα, καθώς η πόλη όπως εκτιμούν οι ειδικοί, μολύνθηκε, εξαιτίας των επισκέψεων που έκαναν οι νέοι κυρίως από την γειτονική Θεσσαλονίκη, όταν στην πόλη τους επιβλήθηκε το μέτρο της περιορισμένης λειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων.

Κυβέρνηση και ειδικοί παραμένουν σε εγρήγορση και είναι έτοιμη για λήψη νέων μέτρων όταν και εφόσον χρειαστεί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ