Υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα οι Βρετανοί - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα οι Βρετανοί - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Υπέρ της επιατροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα εξακολουθεί να τάσσεται η πλειοψηφίαΒρετανών των , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov με δείγμα 7.717 πολιτών.

Το ερώτημα ήταν «πού πιστεύετε ότι ανήκουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα». «Στην Ελλάδα» απάντησε το 59% των ερωτηθέντων, «στη Βρετανία» μόλις το 18% και το 22% απάντησε «δεν γνωρίζω».

Σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των ερωτηθέντων, δηλαδή ανά θρήσκευμα, φύλο, πολιτικές πεποιθήσεις, ηλικία και κοινωνική τάξη η επιστροφή στην Ελλάδα είναι η επικρατούσα άποψη.

Ενδεικτικά, το 49% των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος απάντησε « στην Ελλάδα» στο ερώτημα έναντι 28% που απάντησε «στη Βρετανία». Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος είναι 73% έναντι 11%.

Ο Guardian αποκάλυψε μια απαντητική επιστολή που είχε στείλει το 2012 ο τότε δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον σε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, στην οποία έγραφε ότι «σε έναν ιδανικό κόσμο είναι ασφαλώς αλήθεια ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα δε θα είχαν απομακρυνθεί ποτέ από την Ακρόπολη».

Παρόλα αυτά ο κ. Τζόνσον είχε απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του κ. Χινού για επιστροφή των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο ενόψει τότε της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου, γράφοντας ότι η αποχώρηση των γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο μετά από πάνω από 250 χρόνια θα συνιστούσε «σοβαρή και αθεράπευτη απώλεια».

«Όσο και αν κατανοώ την επιχειρηματολογία για την αποκατάσταση στην Αθήνα, αισθάνομαι ότι εν τέλει πρέπει να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Λονδίνου», κατέληγε η επιστολή του Μπόρις Τζόνσον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ